Engelli öğrenciye evde eğitim

Gümüşhane'de bedensel engelli Rabia Keleş, sınıf haline getirilen evinin bir odasında eğitim görüyor.

EĞİTİM 15.05.2013, 11:07 15.05.2013, 11:08
Engelli öğrenciye evde eğitim

Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan "Evde ve Hastanede Eğitim Hizmetleri Yönergesi" kapsamında 11 yaşındaki Rabia Keleş'e evinde, öğretmen Hatice Sevinç tarafından haftada 10 saat ders veriliyor.

Rabia'yı evinde ziyaret eden Vali Yusuf Mayda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin politikasının eğitim çağına giren tüm çocukların ve gençlerin iyi eğitim almalarını sağlamak mobil ödeme kabul eden bahis siteleri olduğunu belirtti.

Bedensel engelli Rabia Keleş'e, ailesine ait evin odası sınıf haline getirilerek mart ayından itibaren eğitim verilmeye başlandığını anlatan Mayda, şunları söyledi:
"Rabia doktor olmak istiyor. Onun iyi bir doktor olacağına ve ülkemiz için iyi hizmetler üreteceğine gönülden inanıyorum. Çünkü biz şunu biliyoruz, devlet olarak, millet olarak her ferdimize fırsatlar ve imkanlar tanıdıkça başarıyı yakalamama diye bir sıkıntımız olmayacak. Rabia kızımız da okuma imkanı kazandığı için eğitimini tamamlayacak ve doktor olarak ülkesine hizmet edecek, hizmet üretecek. Biz, o heyecanı, o kıvılcımı gözlerinde görüyoruz. Sene sonunda karnesini inceleyeceğiz. Notlar güzel olursa Rabia'ya sürpriz hediyelerimiz de olacak."

Gümüşhane'de, Rabia gibi okula devam etmeleri mümkün olmayan iki öğrenciye daha evlerinde eğitim verildiğini ifade eden Mayda, "Başbakanımız, Milli Eğitim Bakanımız ve mili eğitim camiamız bu konuda gayet duyarlı. Toplumumuzdaki tüm bireylerin üretime katılması ve ülkesine iyi hizmetler yapabilmesi için onları çok iyi şekilde eğitmemiz gerekiyor. Özel eğitime ihtiyaç duyan tüm çocuklarımıza ulaşarak eğitim hakkından yararlanmalarını amaçlıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise bedensel yetersizliği olan çocuklara evlerinde eğitim verildiğini kaydederek, "İlimizde tespit edilen üç çocuğumuza evlerinde eğitim verilmesini kararlaştırdık. Rabia'nın eğitim ve öğretimine mart ayında başladık. Şu anda birinci sınıf eğitimi alıyor. Sınıf arkadaşlarından hiçbir eksiği kalmadan eğitimini tamamlayacak. Rabia'ya pazartesi günleri 4, çarşamba günleri 3 ve perşembe günleri de 3 olmak üzere haftada 10 saat eğitim veriliyor" diye konuştu.

"Öğretmenimiz, Rabia'yı yetiştirmek için büyük çaba harcıyor"

Rabia Keleş, evde eğitim aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, kendisine bu şansı tanıyanlara teşekkür etti.

Anne Aslıhan Keleş ise yürüme engelli kızına evde eğitim verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Öğretmenimiz, Rabia'yı yetiştirmek için büyük çaba harcıyor. Bedensel rahatsızlığı olduğu için okula götürüp getirme imkanımız yoktu. Evimizde okuma imkanı sağlandı. Başta Valimiz, Milli Eğitim Müdürümüz, öğretmenimiz ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öğretmen Hatice Sevinç, eğitime geç başlanmasına rağmen Rabia'nın yetenekli ve çok istekli olduğunu söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P