Eğitim milli bir politika olarak benimsenmeli

Özel Hüseyin Aslan Anaokulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 3. Eğitim seminerinde konuşan Hüseyin Aslan, yeni bir öneriyi gündeme getirdi.

EĞİTİM 08.01.2013, 15:59 08.01.2013, 16:04
Eğitim milli bir politika olarak benimsenmeli

Geleneksel hale getirilen Özel Hüseyin Aslan Anaokulu 3. Eğitim Semineri, Türkiye’nin 81 ilinden bine yakın okul öncesi eğitimci ve adaylarını bir araya getirdi. Seminerde konuşan Özel Hüseyin Aslan Anaokulu Kurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, devletin eğitimi siyaset üstü tutup, milli bir politika olarak benimsemesi gerektiğini söyledi.

Geleneksel hale getirilen Özel Hüseyin Aslan Anaokulu 3. Eğitim Semineri, Türkiye’nin 81 ilinden bine yakın okul öncesi eğitimci ve adaylarını bir araya getirdi. Seminer Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Seminerde Okul Kurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın yanı sıra İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Gazeteci-Yazar ve Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Öcal Uluç, RTÜK Uzman Denetçisi Yusuf Turan ve çok sayıda davetli de hazır bulundu.

Adını taşıyan Anaokulunun bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ve Türkiye’nin 81 kentinden bine yakın okul öncesi eğitimcilerin katıldığı Eğitim Semineri’nde konuşan Aslan, bu alanda yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu, bunun da özel anaokullarının teşvik edilmesi ile sağlanabileceğine vurgu yaparak, “Bu Makrobet eğitim kurumlarına düşük fazili yatırım ve donanım kredisi verilmeli, velilerin ödemeleri gelir vergisinden düşürülerek bütçelerine katkıda bulunulmalıdır.” dedi.

Edirne, Muğla, Antalya, Kütahya, Erzurum, Erzincan, Trabzon, Ankara ve daha birçok kentten yoğun katılımın olduğu seminerde İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardacı ise, Aslan’ı kutlayarak, “Biz bu etkinliğin sadece yazışmalarında varız. Bütün yükü Özel Hüseyin Aslan Anaokulu çekti. Böyle bir semineri hem de ücretsiz, ticari kaygıdan uzak bir şekilde düzenlemek Sayın Aslan’ın bu konudaki bilincini ve duyarlılığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM MİLLİ BİR POLİTİKA OLMALI”

Seminerin açış konuşmasını yapan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, anaokulunun eğitim kalitesine vurgu yaptı, İzmir’de okul öncesi eğitimde gelinen noktanın mutluluk verici olduğunu söyledi. Eğitim politikasının, 75 milyonun benimseyeceği, içine sindireceği, partiler üstü milli bir politika olması gerektiğini kaydeden Aslan, “ Eğitim politikası; herhangi bir siyasal iktidarın, geniş bir zaman ve zeminde tartışılmasını sağlamadan, toplumun çok geniş bir kesiminin desteğini almadan, tam uzlaşmaya varmadan, kendi ideolojik tercihlerine göre, tek başına oluşturacağı bir politika olmamalıdır. Eğitim politikası; seçimden seçime, ya da her hükümet, hatta her bakan değişikliğinde değişmemelidir. Yaz-boz tahtasına dönüştürülen eğitim sistemiyle çağın gereklerine uygun, dünyadaki değişimi ve gelişimi doğru okuyabilen kaliteli, verimli ve üretken insan gücü yetiştirilemez. Eğitim sistemini kökten değiştiren (4+4+4) düzenlemesi; kamuoyunda geniş bir zeminde ve makul bir sürede tartışılmadan, parlamentoda uzlaşma sağlanmadan, toplumsal mutabakat olmadan gerçekleştirilmiştir. Bu durum da; kaygıyı, kuşkuyu, güvensizliği ve belirsizliği beraberinde getirmiştir. Oysa; eğitim sistemi, belirsizliği kaldırmaz” dedi.

81 İLDEN KATILIM, SALONDA İZDİHAM

Eğitim seminerine Edirne’den Muğla’ya, Rize’den Uşak’a kadar Türkiye’nin dört bir tarafından eğitimcinin katılmış olmasının konunun ciddiyetini ortaya koyduğunu dile getiren Aslan, “Bu tip eğitim seminerleri genellikle ücretli olmakta ve katılımcılar kişi başına 70-80 TL ücret ödemektedirler. Oysa; Özel Hüseyin Aslan Anaokulu olarak eğitim seminerini kuruluş felsefemize de uygun bir şekilde, herhangi bir ücret talep etmeksizin, eğitime katkı anlamında da sosyal sorumluğumuzun gereği olarak düzenlemekteyiz. Okul Öncesi Eğitim bizim olmazsa olmazımız olmalıdır. Okul öncesi okullaşma oranı, İzmir’de çok sevindirici bir artış göstermiştir. Devlet; okul öncesi eğitim alanında yeni yatırımlar yapmalı, özel anaokulları teşvik edilmeli; uzun vadeli, düşük faizli yatırım ve donanım kredisi verilmeli, mevcut okullara yeni derslikler eklemek için finansman kolaylığı sağlanmalı ve özel anaokullarına ödenen ücretlerin bir bölümü ücretlilerin ve serbest meslek sahiplerinin gelir vergisinden düşülmesi suretiyle velilere dolaylı katkı sağlanmalıdır. Böylece; hem veliler, hem de özel anaokulu girişimcileri özendirilecek, bunun sonucunda da, anaokullarındaki okullaşma oranı, Avrupa Birliği ülkeleri düzeyine yükseltilebilecektir” şeklinde konuştu.

VALİ YARDIMCISI KURT: “ASLAN’A ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”

İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt da, okul öncesi eğitimin Dünya genelinde öncelik haline geldiğini, özellikle İzmir’de halkın konuya duyarlılığının üst düzeyde olmasının sevindirici olduğunu belirterek, semineri organize eden Aslan ve ekibine teşekkür etti.

BARDAKÇI: “HÜSEYİN ASLAN OLDUKÇA BİLİNÇLİ VE DUYARLI”

İzmir İl Milli Müdürü Vefa Bardakçı ise, Özel Hüseyin Aslan Anaokulu’na, eğitim kadrosuna ve çalışmalarına övgüler yağdırdı. Sadece bu seminerin düzenlenmesinin bile çok büyük bir sorumluluk örneği olduğunu ifade eden Bardakçı, “Sayın Aslan, insanları yuva sahibi edindirmede, çağdaş ve modern kentler oluşturmada ki müthiş başarısını eğitim alanında da var ediyor. Özellikle okul öncesi eğitimde ciddi bilinç sahibi ve duyarlı. Böylesine büyük bir organizasyonu tek kuruş almadan, ticari kaygı gütmeksizin gerçekleştirmek, eğitimcilerimize bu büyük fırsatı sunmak bunun en somut göstergesidir. İtiraf etmeliyim ki; biz Milli Eğitim olarak bu işin sadece yazışmalar kısmında yer aldık. Bütün yükü anaokulumuz çekti” dedi.

KKTC’DEN DE KATILIM

Seminere bu yıl ilk kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de eğitimciler katıldı. Gün boyu süren seminerde Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, “Öğretmen Olmak, Bir Cana Dokunmak” konulu sunum yapacak. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cahide Aydın ve Müzik Öğretmeni Ramazan Gökkaya da bilgilendirmeler yaptı.

Cüceloğlu, “Özel Hüseyin Aanaokulu’nun Türkiye’nin her yanından bin eğitimciyi İzmir’de bir araya getirmesinden ve okul öncesi eğitimin önemini ortaya koymasından son derece etkilendim. Türkiye’de de bu çapta bir etkinliğe ilk defa rastladım” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P