Tarım işçilerine dini eğitim

Adana Müftülüğü tarafından SODES kapsamında hazırladığı Gönül Çadırları Projesiyle tarım işçilerine yönelik dini eğitim verilecek.

GÜNCEL 08.01.2013, 16:04 08.01.2013, 16:07
Tarım işçilerine dini eğitim

Adana Müftülüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı Gönül Çadırları Projesiyle tarım işçilerine yönelik dini eğitim verilecek.

Projeye destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri bir araya geldi. Toplantıda konuşan Müftü Arif Gökce, tarım alanlarında çalışmak üzere Adana'ya birçok kişinin geldiğini hatırlattı. Bu insanların büyük kısmının tarım faaliyetleri bitse dahi bulundukları bölgelerde yaşamlarını sürdürdüklerini vurgulayan Gökce, "Eğitim-öğretim ve insani yaşam koşulları ile dezavantajlı durumda olan bu insanlarımız din ve ahlak eğitimi, dini-kültürel etkinlikler ve dini-milli gün ve gecelerde düzenlenen faaliyetlerden uzak kalıyorlar. Böylece bu insanlarımız sadece eğitimsiz kalmıyor dini ve ahlaki zaaflar da taşıyor." dedi.

Bu proje ile toplumun dezavantajlı kesimlerine eğitim imkanı sunmak istediklerini ifade eden Gökce, "Toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek milli birlik beraberliği oluşturmak, halkı bilinçlendirmek ve toplumsal gelişmeyi sağlamak amacındayız. İnşallah Oleybet kuracağımız çadırlarla, buralardaki kadınlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı, dini ahlaki kitaplarla, irşat hizmetleriyle buluşturacağız." dedi

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P