Aile boyu ingilizce

İhlas Koleji ingilizce eğitiminde aileleri bilinçlendiriyor

EĞİTİM 26.02.2013, 16:39 27.02.2013, 16:48
Aile boyu ingilizce
İngilizce eğitiminde ailenin desteğini vurgulamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen ELT PARENTS konferansı, İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü Konferans Salonu’nda yapıldı.

Ana teması “Aile Boyu İngilizce” olan konferansa, İhlas Koleji İngilizce öğretmenleri Rukiye Şahin ve Rachel Webster konuşmacı olarak katılırken, misafir konuşmacı olarak Gülfem Aslan da bir sunum gerçekleştirdi.

Çocuğunuza İnanın, Başkasıyla Kıyaslamayın

Konferansın ilk konuşmacısı olan Rukiye Şahin, İhlas Koleji’nde ezberden uzak bir eğitim verdiklerini söyledi. Her öğretmenin kendi materyalini hazırladığına dikkat çeken Şahin, bu sayede öğrencileri dersin içine çektiklerini belirtti. Çocukların hazırlanan atmosfere kendilerini kaptırdıklarında daha rahat İngilizce öğrendiklerine dikkat çeken Şahin, bunun esas amaç olduğunu vurguladı.

Ailelerin çocuklarının İngilizce öğrenmelerine direkt etkide bulunduklarını anlatan Şahin, yabancı dil eğitiminin uzun soluklu olduğunu neticede sabrın son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Ailelerden baskıcı ve zorlayıcı olmamalarını isteyen Şahin, bazı ailelerin bu hassas konuda hataya düştüklerini belirterek “Çocuğunuza inanın. Eve geldiğinde sizinle paylaşımlarda bulunabilir. Hatta sizin bildiğiniz İngilizceden daha iyisini de biliyordur. Bunu kabul etmelisiniz” dedi. Şahin, en büyük yanlışın çocuğun başka çocuklarla kıyaslanması olduğunu söyledi.

İhlas Koleji’nin Amerikalı öğretmeni Rachel Webster ise yaptığı sunumda konferansa gelen velilere İngilizce bilmemelerinin çocuklarına yardımcı olamayacakları anlamına gelmeyeceğini söyledi. Yabancı dil eğitiminde kelimelere hakîm olmak gerektiğini söyleyen Webster, şöyle konuştu: “Kelimelere hakim olan dile de hakim olur. Kelimeler duygularla birleştirilebilirse eğitim başarıya ulaşır.”

CARE adını verdiği yabancı dil eğitim profilini de sunan Webster, özellikle çocukların serbest bırakılmasını istedi. Çocukların yanlış yapabileceklerini belirten Webster, ailenin de bu konuda yardımcı olabileceğini söyledi. Webster ayrıca, tüm sunumunu Türkçe yaparak salondakilerden alkış aldı.

Gülfem Aslan da, “Çocuklar yabancı dili nasıl öğreniyor” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Aslan, konuşmasına yabancı dil eğitimine geçmeden önce asıl insanların ana dili öğrenme sürecini iyi incelemeleri gerektiğini vurgulayarak başladı.

Ana dili öğrenmek için çocukların bebeklikten itibaren uzun bir süre geçirdiklerinin altını çizen Aslan, ailelerin o dönemde nasıl sabır gösteriyorlarsa yabancı dil eğitiminde de aynı sabrı göstermek zorunda olduklarını söyledi. Sürece değer vermek gerektiğini anlatan Aslan, sabırlı ve destekleyici bir ailenin, çocuğuna en büyük yardımı yapacağının altını çizdi.

Konferans konuşmacılara günün anısına hediye verilmesiyle sona erdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:40
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P