Rize’ye özel üniversite kuracak

Rize'de ilkleri başlatan işadamı Şaban Ali Razıoğlu, şimdi de Şar Üniversitesi için plan yapmaya başladı.

ÜNİVERSİTE 30.10.2012, 10:08 30.10.2012, 10:18
Rize’ye özel üniversite kuracak

Rize'de ilkleri başlatan işadamı Şaban Ali Razıoğlu, şimdi de Şar Üniversitesi için plan yapmaya başladı. İşte Razıoğlu'nun yeni hedefleri: Şar Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ali Razıoğlu, Rize dışında yatırım yapmadığını ve yapmayacağını söyledi.

Rize de 500 insana iş ve aş veren ŞAR Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ali Razıoğlu, 1971 yılında Rize’de başladığı iş hayatını özetlerken, “1971 yılında taahhüt işleri ve İyidere’de mıcır tesisi açarak iş hayatına girdim. Ardından bu sektörü büyütmeye başladım ve hazır betona ilk geçen ben oldum. Mıcır ve kum tesislerinde yine ilktim. Ardından madencilik şirketini kurarak taş işine girdim. İnşaat sektöründe bina inşaatları, çeşitli yerlerde mıcır ve beton şirketleri kurdum. Son 6 yıldır ise sağlık sektörüne girdim ve yine Rize’de bir ilke imza attım. Kendi mahallem olan Hamzabey’de 10 Megabaytlık enerji tesisi kurdum. Son olarak Karadeniz’de bile olmayan ve ilk imzayı attığım Şar City’e başladım. Burasının sosyal alanı çok. 86 dairelik 2 bin 500 Casinoslot metrekare sosyal alanlı 4 bin 500 metrekare otoparkı bulunan içinde kuaför, market, yüzme havuzu gibi çeşitli sosyal tesislerin bulunacağı inşaatımız devam ediyor” dedi.

SİYASETE GİRDİM

Sağ partilerde siyaset yaptığını söyleyen işadamı Şaban Ali Razıoğlu, “DYP’de siyaset yaptım. 90’lı yıllara kadar bu partide çeşitli yöneticiliklerde bulundum. 90’lı yıllarda Ticaret Odası Başkanlığı’na seçilince siyaseti bıraktım. Bundan sonraki yaşamımda sağ partilerde aktif olmasam da siyasetim devam eder. Dernek veya STK’larda başkanlık düşünmüyorum. Çeşitli vakıf ve derneklerde yöneticiliklerim var ancak hiçbir zaman başta olmak istemiyorum. Rizespor’da çeşitli dönemlerde 4 kez yöneticilik yaptım” şeklinde konuştu.

İŞLERİ ÇOCUKLARIM YÜRÜTÜYOR

4 erkek çocuk babası olduğunu söyleyen işadamı Şaban Ali Razıoğlu, “Şirketlerimin başlarında çocuklarım var. İşleri onlar yürütüyor ve ben bu şirketlerin başında yönetici olarak duruyorum. İşleri uzaktan takip ediyorum. Tüm yükü çocuklarımın üzerine verdim. Onlar da Rize’ye yatırımlarım devam edecekler” ifadelerini kullandı.

YATIRIMLARI BÜYÜTECEĞİM

Şar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ali Razıoğlu, Rize'deki yatırımları devam ettirip hizmetlerini büyütmeyi hedeflediklerini kaydederek, “Şu an Şar Hospital, Şar Enerji, Şar Aksel Enerji, Şar Beton, Şar İnşaat, Şar Madencilik şirketlerimiz bulunuyor. Çeşitli yerlerde inşaatlarım var. Bunun yanında yine 3 yerde Şar Beton faaliyetleri sürmekte. Şar Hospital’ı büyütmek istiyorum. Daha geniş bir kitleye hizmet etmek amacındayım. Bu konuda çalışmalarım var” dedi.

ŞAR ÜNİVERSİTESİ

Şar Eğitim Kurumları’nı hizmete sokmak istediğini söyleyen Şaban Ali Razıoğlu, “Eğitim alanında da düşüncelerim var. Rize’de arazi bulmak çok zor. Bu konuda çalışmalarım var ve Şar Eğitim Kurumları’nda Şar Üniversitesi de yerini alacaktır. Arazi arayışımız sürüyor. Yapacağımız eğitim yuvasında tüm sosyal, kültürel faaliyetler yer alacak” diye konuştu.

500 İNSAN ÇALIŞIYOR

Rize’de şirketlerinde 500 insan çalıştığını söyleyen Şaban Ali Razıoğlu, “Sadece Şar Hastanesi’nde 210 kişi çalışmakta. Rize’de hemşerilerime ekmek verebiliyorsam ne mutlu bana. Mevcut şirketleri daha da büyütmek ve Rize’de kalıcı istihdam oluşturmak istiyorum. Yapacağım çalışmalarda en büyük destekçilerim çocuklarım. 4 oğlum da işinin erbabı oldu ve kendilerini iş dallarında başarılı buluyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKA MEMLEKETİM YOK

Rize dışında yatırım yapmadığını söyleyen işadamı Razıoğlu, “Memleketimi çok seviyorum. O nedenle tüm yatırımlarımı memleketimde yapıyorum. Rize dışında hiçbir yerde yatırımım yok. Belki Rize dışında yatırım yapsam daha çok kazanırım; ancak her şey para değil. Katkı sağlayacağım kişiler hemşerilerim olsun istiyorum. Geçici bir dünyadayız ve yapacağımız hizmetler bizim eserlerimiz olarak kalacaktır. Tüm Rizeli işadamlarının kendi memleketlerine iş yapmasını tavsiye ediyorum” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P