Ordu'da kazak öğrenciler eğitime başladı

Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi ile Ordu Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Ordu’ya Gelen 7 Kazak öğrenci, ODÜ'de eğitime başladı.

ÜNİVERSİTE 04.11.2012, 10:08 04.11.2012, 10:14
Ordu'da kazak öğrenciler eğitime başladı

Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi ile Ordu Üniversitesi (ODÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında Ordu’ya Gelen 7 Kazak öğrenci, ODÜ'de eğitime başladı. Kazakistan'ın Almatı şehrinden Ordu’ya gelen öğrenciler, Türk dili edebiyatı ve tarih bölümünde bir dönem boyunca ders görecek. Jokerbet Sitemizden bahis için kaçak iddaa seçeneklerini inceleyin.

Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi'nde 2. ve 3. sınıfta okuyan 7 arkadaşın Ordu’ya gelme hikayesini ve Ordu’da geçirdikleri günleri Aray Amin anlattı: “ Buraya geldiğimizde ilk olarak Rektör Bey bizi karşıladı. İlk olarak onu ziyaret ettik. Bizimle çok yakından ilgilendi. Hem Rektör Bey hem rektör yardımcısı bizimle çok yakından ilgilendi. Ben Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi'nde okuyorum. İlk olarak İstanbul’a geldik, oradan da 23 Ekim’de Ordu’ya geldik. İstanbul’un Marmarası’ndan sonra Ordu’nun Karadeniz’ine aşık oldum. Çok güzel gerçekten Ordu’da çok güzel günlerimiz geçiyor.”

Karadeniz’in güzelliğine aşık olduğunu söyleyen Zamira Urazbayeva, “Ben Karadeniz’e aşık oldum. Burada herkes bize yardımcı oluyor. Burada yeni yeni arkadaşlar edindik. Buraya alışmamız zor olmadı.” dedi.

Kaldıkları yurtta çok iyi karşılandıklarını söyleyen Albina Nurali ise derslerden duyduğu memnuniyeti anlatırken, “Kaldığımız yurtta çok iyi karşılandık. Bize çok iyi davranıyorlar. Derslerden de çok memnunuz. Fatih Hoca çok yardımcı oluyor bize.” diye konuştu.

Ülkesinde turizm okuyan Aydana Abişeva da "Ben turizmcilik okuyorum. Benim buraya geliş amacım arkadaşlarımdan biraz farklı. Ben buraya Türkçemi ilerletmek için geldim. Ordu çok güzel bir yer." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
hafif yağmur
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:33
Güneş 06:07
Öğle 13:08
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P