Kasrı Arifan Üniversitesini destekliyoruz

TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya, işadamları olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda Semerkand Vakfı tarafından kurulacak olan Kasrı Arifan Üniversitesi’ni desteklediklerini belirtti.

ÜNİVERSİTE 30.01.2013, 09:40 30.01.2013, 16:46
Kasrı Arifan Üniversitesini destekliyoruz

TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya, işadamları olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda Semerkand Vakfı tarafından kurulacak olan Kasrı Arifan Üniversitesi’ni desteklediklerini belirtti.

Bir ülkenin sahip olduğu yeraltı ve yerüstü kaynakları başta olmak üzere tüm değerlerini ancak eğitilmiş insane gücü sayesinde zenginliğe dönüştürebileceğini kaydeden TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya, Kasrı Arifan Üniversitesi’nden yetişecek gençlerin ülkenin değerlerine değer katacağını belirtti.


TÜMSİAD’ın iş dünyasındaki sorunların Betcup çözümü ve işadamı ve firmaların dünyaya açılması yönünde yaptıkları çalışmaların yanında sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğini kaydeden Aydın Şube Başkanı Özcan Petekkaya, “Türkiye’de eğitim denilince akla ilk gelen üniversitelerdir. Hd ve yüksek kalitede olmasının yanı sıra ücretsiz pornolar izlemek için gelin. Her ne kadar çocuklarımız için eğitim, okul öncesinden başlasa da aileler için nihai hedef onların iyi bir üniversitede eğitim almaları ve seçkin bir mesleğe sahip olmalarıdır.

Son yıllarda çok sayıda devlet ve vakıf üniversitesi açılmasına rağmen, ailelerin zihninde çocuklarımızın değer yargılarını kaybetmeden eğitim alabilecekleri, hem öğretim üyesi kadrosu hem de fiziki imkânları itibariyle yüksek kaliteyi yakalamış bir üniversite bulmak oldukça zordur. Bu noktada İstanbul Kasrı Arifan Üniversitesi; köklü değerleri ve geleneğiyle Türkiye’de özlemi çekilen üniversite olmak iddiasıyla ortaya çıkmaya hazırlanmaktadır.

Türkiye’de vakıf üniversiteleri Yükseköğretim Kurulu Kanunu çerçevesinde, bir vakıf bünyesinde ve kar amacı gütmeden kurulabilmektedir. Yakın gelecekte eğitim-öğretim hayatına başlaması düşünülen İstanbul Kasrı Arifan Üniversitesi’nin, Semerkand Vakfı öncülüğünde Hacegan Vakfı tarafından kurulması çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Bu proje ile ülkemizin istihdam sorununun çözümüne katkı verilmiş, öğrencilerimize Uluslararası staj ve tecrübe imkanı sağlanmış, sanayicimizin nitelikli eleman sıkıntısının önemli bir bölümü karşılanmış olacaktır. Hacegan Vakfı’nın Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu yaptığı detaylı çalışmalar neticesinde, kurulacak üniversitenin hangi vizyon ve misyona sahip olacağını; hangi fakülte, enstitü, meslek yüksek okulu ve bölümlerden oluşacağını; bugüne kadar kurulan üniversitelerden hangi yönleriyle farklılaşacağını tespit etmiştir" diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P