İşbirliğinin ilk adımı: Su Sporları Merkezi

Tuzla Belediyesi, aralarında üniversitemizin de bulunduğu ilçedeki 7 üniversite ile eğitim, spor, sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarda ulusal ve uluslararası proje, organizasyon ve eğitim programları düzenlemek amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

ÜNİVERSİTE 31.01.2013, 10:46 31.01.2013, 11:27
İşbirliğinin ilk adımı: Su Sporları Merkezi

Tuzla Belediyesi, Okan Üniversitesi'nin de bulunduğu ilçedeki 7 üniversite ile eğitim, spor, sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarda ulusal ve uluslararası proje, organizasyon ve eğitim programları düzenlemek amacıyla işbirliği protokolü imzaladı. Okan Üniversitesi adına işbirliği protokolünü imzalayan Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, “Biz Tuzla’nın üniversitesiyiz. Dolayısıyla Tuzla Belediyesi ile gerçekleştirilen bu işbirliği bizleri motive ederek yeni ufuklar açacak. Oluşturulan bu platformun ilçedeki 7 üniversitenin kendi aralarındaki bilimsel işbirliklerinin geliştirilmesi için de çok faydalı sonuçlar doğuracağını inanıyorum” diye konuştu.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Nihat Berker, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Topuz, Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Belik ile işbirliği protokolü imzaladı. Törene, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Tuzla Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla’nın yanısıra üniversitelerin öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı.

Belediye Başkanı Yazıcı: Bilgi, toplumların itici gücüdür
Protokol imza töreninde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 2009’da “Eğitim Kenti Tuzla” hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. Tuzla’da YÖK tarafından onaylı 9, yine YÖK’ten kuruluş onayı bekleyen 2 üniversite olduğunu belirten Başkan Yazıcı, şöyle konuştu: “Biz aslında bugün burada malumun ilanını gerçekleştiriyoruz. Tuzla, İstanbul ve ülkemiz adına önemli bir adımı atıyoruz. Bilgi, toplumların itici gücüdür. Bugün dünyada bilgi ve bilime sahip olanların hükmü geçerli oluyor. Yerel yönetimler de bilgiye ve bilime kayıtsız kalamaz. Bize seçimlerde şehrin geleceği emanet edilirken toplumun geleceğini de emanet alıyoruz. Bütün unsurlar ve dinamikleri hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Mum, dibine ışık verir. Biz de eğitimin, bilginin, birikimin ilçesi olarak sosyal, kültürel ve fiziksel alanda gelişmeyi, Tuzla’yı üniversitelerin laboratuarı, eğitim ve bilimin bir merkezi yapmayı hedefliyoruz.”

İşbirliğinin ilk adımı: Su Sporları Merkezi
Üniversitelerle imzalanan işbirliği protokolünün Kent Konseyi çatısı altında sürdürüleceğini belirten Yazıcı, “Eğitimin yerel yönetime katkısı, yerel yönetimin de üniversitelerle işbirliğiyle sosyal ve kültürel alanlarda hizmetlere imza atacağız” dedi. Yazıcı, imzaların kağıt üstünde kalmayacağını da ilk projeyi anlatarak ortaya koydu.  Tarihi Galata Köprüsü’nün İBB ile yapılacak protokolün ardından Tuzla’daki Kamil Abduş Gölü üzerine kurulacağını belirten Yazıcı, “Gölün deniz ile birleştiği noktada üniversite öğrencilerimizin eğitimi için Su Sporları Merkezi kurarak bu protokol çerçevesinde ilk hizmetimizi sunacağız. Gölde levrek ve çupra yetiştiriciliği de yapılarak gölün ve ilçemizin cazibesini arttıracağız” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P