Hacettepe'den örnek proje: 'askıda yemek'

Hacettepe Üniversitesi ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım eksenli 'askıda yemek' ile sosyal örnek bir proje başlattı.

ÜNİVERSİTE 28.03.2013, 07:30 28.03.2013, 09:49
Hacettepe'den örnek proje: 'askıda yemek'

Hacettepe Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İktisadi İşletmeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan kantin, kafeterya ve restoranlarda, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere, ücretsiz yemek sağlamak amacıyla ''Askıda Yemek'' adıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlatıldı.

Projeye katılmak isteyen gönüllüler, yemek siparişi verirken, istedikleri sayıda yemeğin de ücretini ödeyerek askıya bırakacak. İhtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz yemek sağlamak için tasarlanan 'Askıda Sistemi' İktisadi İşletmeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan kantin, kafeterya ve restoranlarda başladı. Proje katılmak isteyen gönüllüler, yemek siparişi verirken, istedikleri sayıda yemeğin de ücretini ödeyerek askıya bırakacak. İhtiyacı olan öğrenciler askıya bırakılan yemeklerden, Hacettepe öğrencisi olduğunu beyan ederek hiçbir ücret ödemeden yararlanacak.


İhtiyacı Olan Öğrenciler Yararlanacak
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, öğrencilerin rahat etmelerini sağlamaya yönelik çok sayıda uygulama başlattıklarını belirterek, ''Askıda Yemek'' sisteminin ihtiyacı olan öğrencilerin sorunlara katkı sağlayacağını ifade ederken şöyle konuştu.

" 'Askıda Yemek' sistemi ihtiyacı olan öğrencilerimizin sorunlarına katkıda bulunacak bir adım.

Tüm kantin, kafeterya ve restoranlarda geçerli olacak. Yemek siparişi verilirken istenen adette yemek de ücreti ödenerek askıda sistemine ekletilecek. Tüm kantin, kafeterya ve restoranlarımızda gönüllülerce askıda sistemine bırakılan yemekler, her gün askı tahtasında ilan edilecek.

İlan edilen yemeklerden seçilecek olan menüyü, öğrencimiz olduğunu beyan eden ihtiyaç sahipleri hiçbir ücret ödemeden görevlimizden alabilecek."
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P