Hacettepe Üniversitesi, madencilik araştırmaları ile destek verecek

Madenlerde yaşanan iş kazaları üniversiteleri de harekete geçirdi. Hacettepe Üniversitesi bünyesinde Uluslararası Madencilik Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

ÜNİVERSİTE 10.11.2014, 15:28 13.11.2014, 15:35
Hacettepe Üniversitesi, madencilik araştırmaları ile destek verecek

Madenlerle yaşanan iş kazaları üniversiteleri de harekete geçirdi. Hacettepe Üniversitesi, maden endüstrisine güvenli, kararlı, sürdürülebilir bir gelecek sağlama amacıyla Uluslararası Madencilik Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Madenlerdeki iş kazaları ve çalışma koşullarına yönelik arayışlar sürerken Hacettepe Üniversitesi de bu alanda somut adım attı.
Üniversite bünyesinde Uluslararası Madencilik Uygulama ve Araştırma Merkezi hayata geçirildi. Merkezin, Türkiye ve yakın çevresindeki maden endüstrisine güvenli, kararlı, sürdürülebilir bir gelecek sağlayarak üniversiteler, kamu ve endüstri arasındaki işbirliğini geliştirmesi amaçlanıyor. Bu bağlamda üniversitenin ilgili bölüm ve anabilim dallarının işbirliği çerçevesinde yurt içindeki ve yurt dışındaki madencilik ile ilgili her alanda bilimsel araştırma ve uygulamalar yapılacak ve eğitim faaliyetlerinde bulunulacak. 
Merkez, üniversite içerisinde, madencilik ve jeoloji alanında temel ve uygulamalı araştırmalar düzenleyecek, bunları teşvik edecek, bu amaçla yurtiçi ve yurtdışı benzer kuruluşlarla işbirliği yapacak, sempozyum, kongre, konferans, seminer ve kurslar düzenleyecek, bilimsel yayınlar üretecek.
Madencilik alanlarındaki çağdaş bilimsel yöntem ve teknolojiler ışığında Türkiye ve dünyadaki madencilik ile ilgili sorunlara çok disiplinli ve çok yönlü bit.ly yaklaşımlarla çözümler üretecek olan merkez, Türkiye’deki çeşitli uygulayıcı kuruluşlarda çalışanlara yönelik madencilik meslek içi eğitimleri düzenleyecek.
Merkez, madencilik alanında yetişmiş Türk bilim adamlarının ve uzmanların dış ülkelerdeki gelişmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yapacak.

Madencilik alanındaki bilimsel araştırmaların sonuçlarının ülke ve insanlık yararına kullanılmak üzere teknolojiye aktarılması için çalışmalar yapacak, bu amaçla telefonda sex sohbet hattı ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğine gidecek merkez, ulusal ve uluslararası diğer araştırma merkezleri arasında da bilimsel ve teknik bilgi değişimine hizmet edecek.
Madencilikle alakalı sosyal sorumluluk projeleri geliştirilecek
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:40
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P