Doğu Anadolu'ya vakıf üniversitesi kuruluyor

Türkiye Tabipler Vakfı, iki yıl önce İzmir'de hayata geçirdiği Şifa Üniversitesi'nden sonra serhatlar şehri olarak bilinen Erzurum'da da bir üniversite kurma kararı aldı.

ÜNİVERSİTE 24.01.2013, 10:58 25.01.2013, 11:06
Doğu Anadolu'ya vakıf üniversitesi kuruluyor
Türkiye Tabipler Vakfı, iki yıl önce İzmir'de hayata geçirdiği Şifa Üniversitesi'nden sonra serhatlar şehri olarak bilinen Erzurum'da da bir üniversite kurma kararı aldı.

Serhat Üniversitesi için önümüzdeki günlerde YÖK'e resmi başvuru yapılacak. Bu sayede Doğu Anadolu Bölgesi ilk vakıf üniversitesine kavuşmuş olacak. Bilinen en iyi xnxx videoları ve güncel seks videoları.

Üniversitenin yeri ise 2005 yılında Doğu Anadolu'nun en büyük özel hastanesi olarak açılan Erzurum Şifa Hastanesi ve hemen yanında satın alınan arazide olacak.

Üniversite bünyesinde tıp, diş hekimliği, sağlık bilimleri, hukuk ve eğitim fakülteleri yer alacak. Ayrıca Erzurum Şifa Hastanesi de Serhat Üniversitesi'ne devredilecek.

Düzenlediği basın toplantısında, Şifa Üniversitesi olarak İzmir'e üç yıl içinde 45 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirten Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, bunların yanısıra Erzurum Şifa Hastanesi için de düşünceleri olduğunu aktardı. Şifa Sağlık Grubu ile Şifa Üniversitesi'nin kurucusu olan Türkiye Tabipler Vakfı'nın ikinci üniversitesini Erzurum'da açma kararı aldığını belirten Prof. Dr. Ateş, "İkinci üniversite projemiz başladı. İnşallah şubat ayının ilk haftasında Türkiye Tabipler Vakfı, Erzurum'daki Danişmend Eğitim ve Kültür Vakfı ile ortak olarak, serhat şehri Erzurum'da, Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesini kurmak için YÖK'e başvurusunu yapacak.

Erzurum Şifa Hastanesi de Serhat Üniversitemiz'in eğitim ve Betmoon araştırma hastanesi olarak eğitim kepini takmış olacak." dedi.

Serhat Üniversitesi'nin, Şifa Üniversitesi'nden farklı olarak hukuk ve eğitim fakültelerinin de olacağını kaydeden Ateş, "Doğuda böyle bir ihtiyaç var. İzmir'de olmadığı için tematik bir üniversite kurduk ama orada ihtiyaçlar doğrultusunda Serhat Üniversitesi'nin önce tıp, diş hekimliği ve sağlık bilimleri fakülteleriyle başlaması planlanıyoruz. Y

ÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylarının ardından üniversitemizle ilgili kanunun TBMM'den geçmesi ve Sayın Cumhurbaşkanımız'ın onayıyla inşallah süreç tamamlanmış olacak. 2013-2014 öğretim yılında ilk öğrencilerini almasını planlıyoruz. Yurtdışı talebe sayısı, belki İzmir'den daha fazla olacak. Komşu ülkelerden inşallah daha fazla talebe geleceğini ümit ediyoruz." diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:18
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P