ÇOMÜ uzaktan eğitime başlıyor

YÖK, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)'ne iki uzaktan öğretim yüksek lisans programı açma hakkı tanıdı.

ÜNİVERSİTE 18.02.2013, 07:41 18.02.2013, 12:49
ÇOMÜ uzaktan eğitime başlıyor

YÖK, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)'ne iki uzaktan sahabet giriş öğretim yüksek lisans programı açma hakkı tanıdı. ÇOMÜ, bu programlarla uzaktan eğitime başlamış olacak.

YÖK Yüksek Öğretim Genel Kurulu'nun 01.02.2013 tarihinde yapılan toplantısında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün başvurusunu değerlendirerek Sınıf Öğretmenliği ve Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi alanlarında uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarının 50’şer kişilik kontenjanla açılmasını uygun gördü.

YÖK Yüksek Öğretim Genel Kurulu'nun toplantısında, ÇOMÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün başvurusu değerlendirilerek Sınıf Öğretmenliği ile Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi alanlarında uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programları açmasına izin verildi. Her program, 50 öğrenci alabilecek. 


Konuyu değerlendiren Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aziz Kılınç, lisansüstü uzaktan eğitim programlarının çağın gereği olduğunu ifade ederek, eğitim hizmetini daha geniş alanlara yaymanın bu şekilde olabileceğini söyledi. Prof. Dr. Kılınç, enstitü bünyesinde yeni programlar açmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.


ÇOMÜ’de Bir İlk; 'İki Yeni Uzaktan Öğretim Yüksek Lisans Programı Açıldı'

Konuyu değerlendiren Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aziz Kılınç; lisansüstü uzaktan eğitim programlarının çağımızın gereği olduğunu ifade ederek eğitim hizmetini daha geniş alanlara yaymanın uzaktan eğitim yöntemi ile olabileceğini söyledi. Enstitü Müdürü Kılınç, Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yeni programlar açmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P