Bezmialem'de sigarasız kampüs dönemi

Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında üniversitede sigarasız kampüs dönemini başlattı.

ÜNİVERSİTE 11.03.2013, 13:27 11.03.2013, 16:32
Bezmialem'de sigarasız kampüs dönemi

Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında üniversitede sigarasız kampüs dönemini başlattı. Etkinlik süresince, üniversitede belirli bölgeler dışında sigara içilmeyecek, öğrenciler bağımlıklara karşı bilinçlendirilecek. 

Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Yeşilay Haftası çerçevesinde üniversitede bir takım etkinlikler düzenliyor. Halkı ve öğrencileri bağımlıklara karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan etkinlikler kapsamında üniversitede sigarasız kampüs dönemi başlatıldı.

Yeşilay ile imzalanan sigarasız kampüs projesi, 6, 7, 8 Mart tarihleri boyuca sürecek. Kampüs bahçesinde 3 adet sigara içme alanı dışındaki diğer alanlarda sigara içilmesine izin verilmeyecek. Ayrıca, kampüs içinde 2 adet Yeşilay standında halka ve öğrencilere bilgi verilecek. 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, proje hakkında yaptığı konuşmada, etkinliklerin üniversitelerde yapılmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti. 

Karaman, “Biz, gençlerimiz bağımlılıklarla tanışmadan onlara ulaşmak ve onları bilinçlendirmek istiyoruz. Bu anlamda Bezmialem Vakıf Üniversitesi öğrencilerini doğru ve sağlıklı kararlar almak hususunda teşvik etmek istiyoruz. Gençlerimizi sağlıklı toplum konusunda sorumluluk sahibi yapmak birinci hedefimizdir.” dedi. 

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen ise “Gençlerimiz arasında kök salan tüm zararlı alışkanlıklarla ve bağımlılıkla mücadele eden Yeşilay’a destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Toplum sağlığımızın baş düşmanlarından biri olan sigaraya karşı etkinliklerimizi, bilimsel çalışmalar ve araştırmalarımızla sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu. 

Yeşilay ile Bezmialem üniversitesi arasında imzalanan imza protokolüne, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen ve çok sayıda davetli katıldı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P