Atatürk Üniversitesi'nden Uluslar Arası Tiyatro başarısı

Ankara Uluslararası Tiyatro Festivaline Atatürk Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Bölümünün düzenlemiş olduğu 'Hayvanat Bahçesi Masalı' adlı tiyatro oyunu çağrıldı.

ÜNİVERSİTE 22.10.2012, 13:03 22.10.2012, 13:08
Atatürk Üniversitesi'nden Uluslar Arası Tiyatro başarısı

Ankara Uluslararası Tiyatro Festivaline Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünün düzenlemiş olduğu “Hayvanat Bahçesi Masalı” adlı tiyatro oyunu çağrıldı. 

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünden öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Bünyamin Aydemir’in yönettiği “Hayvanat Bahçesi Masalı” adlı tiyatro oyunu büyük bir başarının altına imza atarak Ankara Uluslar arası Tiyatro Festivaline katılmaya Betsmove hak kazandı.1xbet üyelik artık bahisleri sizler için bonuslu halde sunuyor.

Üniversite tarihinde uluslar arası tiyatro festivaline çağrılan ilk oyun olma özelliği gösteren “Hayvanat Bahçesi Masalı”nın festival programına göre 18 Kasım 2012 tarihinde saat 20.00’de Ankara Sanat Tiyatro sahnesinde tiyatro severlerle buluşacağı öğrenildi.

16-26 Kasım tarihleri arasında sürecek olan festivalde yurt içi ve yurt dışından toplam 58 oyun sahnelenecek. Konu hakkında açıklamada bulunan Yönetmen Bünyamin Aydemir, ekip olarak büyük bir kıvanç içinde olduklarını belirterek, “Tabii asıl önemli olan sadece başarıyı yakalamak değil, başarıyı sürdürülebilir kılmaktır. Bundan sonraki çabamız bu yönde olacaktır” dedi.

FESTİVALİ 50 BİN SEYİRCİ SEYREDİYOR

Aydemir, söz konusu oyunun geçtiğimiz öğretim döneminde sahnelenip önce Erzurum seyircisiyle buluştuğunu, ardından Ankara’da düzenlenen Bilkent Tiyatro Şenliğine katılıp Ankaralı tiyatro severlerle bir araya geldiğini ifade ederek, “şimdide uluslar arası bir tiyatro etkinliğinde yer alacağız. Yerli ve yabancı çok sayıda tiyatrocu karşısında kendimizi bir kez daha sınayacağız. Festivalin bu yıl 17.si düzenlenmekte. Her yıl ortalama 50 bin seyirciye ulaşıyor festival. Bu yıl da o civarda bekleniyor seyirci sayısı. Bakalım, heyecanımız dorukta” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 06:00
Öğle 13:07
İkindi 16:56
Akşam 20:03
Yatsı 21:34
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P