Atatürk Üniversitesi’nde bahar şenlikleri başladı

Atatürk Üniversitesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği bahar şenlikleri, üniversite kampüsünde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

ÜNİVERSİTE 14.05.2013, 16:12 15.05.2013, 12:16
Atatürk Üniversitesi’nde bahar şenlikleri başladı

Atatürk Üniversitesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği bahar şenlikleri, üniversite kampüsünde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın açılış konuşmasının ardından Erzurum bar ekibi bir gösteri yaptı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen bahar şenliklerinin, eğitim öğretim yılı sonuna doğru kutlandığını hatırlatarak, “Bir yılı yorgunluğunu, üzüntülerini geride bırakarak, baharın müjdeleyicisi olan çevrimsiz bonus veren bahis siteleri bahar şenliklerinde beraberiz. Bahar yenilik demek, hayata yeniden bir bakış demek. Bugün hayata bakışı daha farklı kutlamak istiyorduk ama Hatay’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle, programlarımızdan bazılarını iptal ettik.

Koçak sözlerine şöyle devam etti; "Bazı öğrencilerimiz, dört yıllık eğitim sürecini tamamlayarak aramızdan ayrılmak zorunda kalacak, bazı öğrencilerimiz ise ilk yıllarını bitirmiş olmanın heyecanını yaşayacaklar. Üniversite olarak sevincimizi ve hüznümüzü birlikte paylaşıyoruz. Bu yıl 10 bin mezun vereceğiz. Tabi bahar şenliği, bir eğlence ve sevinç demek ama bu törende bunu fazla yerine getiremeyeceğiz. Birkaç gün önce Türkiye’nin birlik beraberliğine yapılan saldırıda, birçok vatandaşımızı kaybettik. Bu nedenle bahar şenliği kapsamındaki bazı etkinlikleri iptal ettik."

Öğrencilere de seslenen Rektör Koçak, “Hiçbir zaman Atatürk Üniversiteli olduğunuzu unutmayın. Muhakkak ki hepiniz burada kendinize bir şeyler kattınız ve burada edindiğiniz birikimler, bundan sonraki hayatınızda sizlere önemli katkılarda bulunacaktır. Hepinize başarılı ve mutlu bir hayat diliyorum” şeklinde konuştu.

Rektör Koçak’ın konuşmasından hemen sonra başlayan bahar yağmuru, folklor gösterilerinin yarıda kalmasına neden oldu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P