YÖK'ün ismi Türkiye Yükseköğretim Kurulu olacak.

Yeni yasa, YÖK'ü yeniden yapılandırıyor. Taslağa göre YÖK'ün ismi Türkiye Yükseköğretim Kurulu (TYK) olacak.

GÜNCEL 05.11.2012, 16:05 05.11.2012, 16:08
YÖK'ün ismi Türkiye Yükseköğretim Kurulu olacak.

Yeni YÖK yasa tasarısını, kamuoyunun eleştiri ve önerilerine göre yeniden yapılandıracaklarını söyleyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Bu yeni yasa ile amacımız, YÖK'ü planlama, koordinasyon ve denetleme kurumu haline getirmek." dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, yeni yasa taslağına göre YÖK'ün isminin Türkiye Yükseköğretim Kurulu (TYK) olacağını belirterek, tek tiplilikten farklılaşmaya gidileceğini ve rektörlük seçimlerinin de seçimle yapılacağını söyledi.

YÖK isminin kamuoyundan gelecek yeni taleplere göre değiştirebileceklerini vurgulayan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, yeni yasanın içeriği hakkında şu bilgileri verdi: "Yeni bir yönetim modeline geçmeyi amaçlıyoruz. Her kademede seçim öngörüyoruz. Rektörün yetkilerini üniversite senatosuna devrediyor ve her kademede öğrenci temsili önem kazanıyor. İdari özerklik ve yetki devri ilkelerini benimsedik. YÖK'ün önemli yetkilerini üniversite senatolarına bırakıyoruz. Ancak bunun karşılığında hesap verebilirlik ve şeffaflık söz konusu."

Söz konusu yeni yasanının hazırlık aşamasında olduğunu ve bütün üniversitelerin görüşlerine başvurduklarını açıklayan Gökhan Çetinsaya, 15 Kasım'da Üniversiteler Arasın Kurul toplantısına katılacağını, orada yeni yasa sürecini tekrar tartışacaklarını bildirdi.

Bugünden itibaren yeni YÖK Casinovale yasa tasarısının 'yok.gov.tr' ile kamuoyuna paylaşıldığını belirten Çetinsaya, "Kamuoyundan gelecek eleştiri ve teklifler doğrultusunda yeni yasanının son aşamasına ulaşıp Aralık ayında gerekli yerlere ulaştırmayı düşünüyoruz." dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P