YÖK Başkanı öğrencilerle iftarda buluştu

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 52 ülkeden yabancı uyruklu öğrencilerle iftar yaptı.

GÜNCEL 16.06.2016, 07:02 16.06.2016, 20:04
YÖK Başkanı öğrencilerle iftarda buluştu

YÖK Başkanlığında, Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerle iftar yemeğinde bir araya gelen Saraç, 2016 yılı itibariyle Türkiye'de 5 milyona yakın öğrencinin Türkiye'de öğrenim gördüğünü belirtti.

Yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim için Türkiye'yi seçmiş olmalarını, akademik sosyal ve kültürel boyutlar açısından önemli bulduğunu ifade eden Saraç, şunları kaydetti: "Sizlerin entelektüel birikiminizi geldiğiniz ülkelerin ve bölgelerin dinamikleriyle çok önemli ve kıymetli zenginlikler olarak kabul ediyorum. Türk üniversitelerinin uluslar arası çekim merkezi olmasında, referans noktası reklamlar, sıralamalardaki başarılar, uluslar arası anlaşmalar değil, sizler olduğunuzu biliyoruz. Sizler ülkemizin yüksek öğretimini dış dünyaya en iyi tanıtacak, yansıtacak kişilersiniz. Bu nedenle yeni YÖK olarak, sizlere daha iyi eğitim verebilmek amacıyla eğitimde ve üniversite yaşamında kalite kültürünü öne koyuyoruz."
Öğrencilerin gelecekte kalkınma odaklı işbirliklerinde, dayanışmada Türkiye ile yabancı ülkeler arasında dostane ilişkiler kurulmasında önemli aracılar olacağını ifade eden Saraç, "Gelecekteki dünyayı sizler şekillendireceksiniz. Sizlerin eliyle şekillenecek dünyanın barış ve sevgi haleleriyle çevrilmesini umuyoruz ve sizleri bu yolda gönülden destekliyoruz. Türk yüksek öğretimi bunun için bugün de yarın da sosyal güvenlikli politikalar doğrultusunda ve hiç vazgeçmeyeceği çoğulcu demokrasi anlayışı ile kalifiye bilgiyi size sunmaya devam edecektir." dedi.
İftara, Ankara'daki üniversitelerde lisans ve lisansüstü öğrenime devam eden yabancı uyruklu öğrencilerin yanı sıra bazı ülkelerin büyükelçileri ve eğitim ataşeleri de katıldı.
Başkan Saraç, iftarın ardından öğrencilerle bir süre sohbet etti ve bazı hediyeler verdi.
İftara katılan öğrenciler de düzenlenen iftar dolayısıyla memnuniyet duyduklarını ve Türkiye'de okumaktan mutlu olduklarını dile getirerek, Saraç'a davetinden dolayı teşekkür etti.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P