YGS Sınavında ve öncesinde neler yapılmalı?

Uzmanlar adayların sınavda daha yüksek puan alabilmeleri için strateji belirlemeleri ve morallerini yüksek tutulmaları gerektiğinin belirtiyor. YGS soru ve çözümleri sadece TRT ekranlarında olacak.

GÜNCEL 21.03.2013, 17:02 21.03.2013, 17:27
YGS Sınavında ve öncesinde neler yapılmalı?

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na az bir zaman kaldı. Sınav zamanı yaklaştıkça da kaygıda artış gözleniyor.   1 milyon 851 bin aday 24 Mart Pazar günü Yüksek Öğretime Giriş Sınavı’nda ter dökecek.

Uzmanlar adayların sınavda daha yüksek puan alabilmeleri için strateji belirlemeleri ve morallerini yüksek tutulmaları gerektiğinin belirtiyor.

SINAV ÖNCESİ NELER YAPILMALI?

Sınav öncesi yapılması gerekenler büyük önem arz ediyor.

Rehber öğretmen Faruk Kardıç, “Şu an hepsi deneme sınavları oluyorlar ki olmaya da devam edecekler. Hatta bu çalışmalarını Cumartesi gününe kadar devam ettirmelerinde fayda var. turkuaz taksi Son gün biraz dinlenmeleri gerekiyor. Son zamanlarda fazla zihinsel etkinliklere girmemeleri, ağır sporlar yapmamaları rahat relaks bir ortamda geçirmelerinde fayda var" dedi.

KENDİNİZİ ŞARTLANDIRMAYIN

Adayların kendilerini şartlandırmamalı.

Kardıç, şunları kaydetti: “İşte ben şu kadar net yapacağım, şu bölümde şu kadar ful çıkaracağım şeklinde. Bu şartlı yaklaşma öğrencinin zihnini kilitler. Burada dikkatli olsunlar. Stratejik yaklaşsınlar. Yani ben elimden gelen her şeyi yapacağım. Zamanı verimli şekilde kullanmaya çalışacağım gibi düşünceler kendilerinin rahatlamasına sebep olacaktır.’’

SINAVDA YAPILMASI GEREKENLER

Rehber öğretmen Hakan Baykal, “İlk 15 dakika kadar bir bocalama safhası olacaktır. Onu bilsinler. Çünkü bu deneme sınavlarında farklı bir atmosferde bu sınava giriyorlar, verdikleri değer daha farklı. Dolayısıyla bir miktar kaygı taşıyacaklardır. Bu doğaldır. Bunu çok fazla büyütmesinler. Zamanı doğru kullanmak çok önemli sınav anında. Çünkü seneden seneye YGS sorularında kelime sayısı artıyor. Özellikle Türkçe sorularında çokça karşılaşıyoruz.” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
hafif yağmur
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:33
Güneş 06:07
Öğle 13:08
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P