Vakıf Üniversiteleri cebini doldurmanın derdinde!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 2019-2020 Yükseköğretim Akademik yıl töreninde konuştu. Eğitim alanındaki gelişim, hizmet ve projelerinden söz eden Erdoğan: "Adı vakıf ama kusura bakmasınlar tamamen ticari çalışıyorlar.

GÜNCEL 18.09.2019, 12:17 01.11.2019, 10:03 meting
Vakıf Üniversiteleri cebini doldurmanın derdinde!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 2019-2020 Yükseköğretim Akademik yıl töreninde konuştu. Eğitim alanındaki gelişim, hizmet ve projelerinden söz eden Erdoğan: "Adı vakıf ama kusura bakmasınlar tamamen ticari çalışıyorlar. Vakıf dediğimiz zaman farklı şeyler anlıyoruz. "Öğrencinin cebini nasıl doldururum?" diye düşünmesi gereken vakıf üniversiteleri şuan maalesef kendi cebini doldurmanın derdinde. "Kendi Ceb-i Hümayun'undan kullanmak" diyor ecdad. Bu anlayışı hakim kılmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Okul öncesi eğitimi hızla yaygınlaşırıyoruz. Üniversiteye girişte katsayı problemini ortadan kaldırdık. Ayrım gözetmeksizin tüm öğrencilerimizin kitaplarını ücretsiz olarak veriyoruz. Elbette bütün sorunlarımız bitmiş değil. Hayatın kendisi gibi eğitim öğretim alanı da dinamik bir süreç. Bu konuda sözü olan herkese gönlümüz ve kulağımız açıktır.

ÖĞRENCİ SAYIMIZ 1.6 MİLYONDAN 8 MİLYONA ÇIKTI

Öğrenci sayımızın 1.6 milyondan 8 milyona yükselmiş olması başarının en bariz göstergesidir. Öğretim üyelerimizin sayısını sürekli olarak arttırıyoruz. Öğrencilerimizin niteliği gibi öğretim üyelerimizin niteliğini de yükseltiyoruz.

OKUL HARCINI KALDIRDIĞIMIZDA KIYAMETİ KOPARANLAR ŞİMDİ ORTADA YOK

İsteyen her lise mezunu gencimizin yüksek öğrenime girmesinin alt yapısını oluşturduk. Yurtlarımızın yatak kapasitesini 677 bine çıkardık. Öğrenci harcını biz kaldırdık. Kıyamet koparanlar şimdi ortalarda yok. Uluslararası öğrenci sayımız 15 bindi. Şimdi 170 bine ulaştı

HALA BEKLEDİĞİMİZ NOKTADA DEĞİLİZ

13 yıl önce ülkemizde her şehre üniversite kurma kararı aldığımızda bazıları bizi eleştirmişti. Bazı üniversitelerimiz attığımız adımlara rağmen hala kendilerinden beklediğimiz seviyeye ulaşamamış durumda. Rektörlerimizden çok daha fazla gayret bekliyoruz.

YENİLİKÇİ ANLAYIŞI SÜRDÜRECEĞİZ

Yüksek öğrenim alanını yenilikçi bir anlayışla daha da ileriye taşımak için gayret etmeye devam edeceğiz. Verimlilik esasına dayalı eylem planını da hazırlamalıyız.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ CEBİNİ DOLDURMANIN DERDİNDE!

Adı vakıf ama kusura bakmasınlar tamamen ticari çalışıyorlar. Vakıf dediğimiz zaman farklı şeyler anlıyoruz. "Öğrencinin cebini nasıl doldururum?" diye düşünmesi gereken vakıf üniversiteleri şuan maalesef kendi cebini doldurmanın derdinde. "Kendi Ceb-i Hümayun'undan kullanmak" diyor ecdad. Bu anlayışı hakim kılmamız lazım.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P