Tuzla eğitim köyü olacak

Tuzla Belediye Başkanı, üniversitelerin yönetici ve öğrenci temsilcileriyle buluştu.

GÜNCEL 16.11.2012, 11:34 16.11.2012, 11:39
Tuzla eğitim köyü olacak

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçede eğitim veren üniversitelerin yönetici ve öğrenci temsilcileriyle buluştu. Yapılan toplantıda öncelikli Holiganbet olarak, yerel yönetim ve üniversiteler platformunun oluşturulmasına karar verildi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın daveti üzerine gerçekleşen toplantıya, Sabancı, Okan, Piri Reis ve İTÜ Üniversitesi Denizcilik Fakültesi yöneticileri ve öğrenci temsilcileri katıldı. Tuzla Ay Yıldız Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıda öncelikli gündem “Tuzla İçin Neler Yapabiliriz” oldu. Toplantıda konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, öncelikli amacın Tuzla’yı ortak akılla yönetmek olduğunu, Tuzla için proje üreten herkese kapılarını sonuna açtıklarını belirtti.

“Tuzla’nın eğitim köyü olarak anılması için çalışıyoruz”

Tuzla’da şu an dört üniversite’nin eğitim verdiğini belirten Başkan Yazıcı “ bölgemizde yapımı devam eden üniversitelerin eğitime başlamasıyla birlikte ilçemizde on üniversiteyi barındıracağız. Vakıf ve devlet üniversitelerinin Tuzla’da kampüslerinin kurulmasını teşvik ediyoruz. Amacımız Tuzla’nın eğitim köyü olmasıdır.” dedi.

Toplantıda ortak görüş olarak Tuzla’nın deniz sporlarında ön plana çıkması adına öğrenci kulüplerine yer tahsis edilmesi, deniz sporlarına teşvik eden çalışmaların yapılması, Tuzla Belediyesi bünyesinde sekreteryanın oluşumu, üniversitelerde gerçekleşen etkinliklerin ortak çalışmayla duyurulması ve öğrencilerin kültürel ve sosyal projelerinin Tuzla’da yaşama geçirilmesi kararlaştırıldı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 06:00
Öğle 13:07
İkindi 16:56
Akşam 20:03
Yatsı 21:34
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P