Türk Eğitim Derneği 85. yılını kutladı

Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği 85. yılını kutladı.

GÜNCEL 02.02.2013, 15:23 04.02.2013, 11:30
Türk Eğitim Derneği 85. yılını kutladı

Türk Eğitim Derneği'nin 85. kuruluş yıl dönümü kutlaması çok sayıda üst düzey siyasetçinin katılımıyla Sheraton Ankara Hotel'de gerçekleşti. 

Atatürk'ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle 31 Ocak 1928 yılında kurulan Türk Eğitim Derneği 85'inci kuruluş yıldönümünü kutladı. Sheraton Ankara Hotel'de gerçekleşen kutlamaya TBMM Başkanı Cemil Çiçek, MHP Meclis Grup Başkanvekili Oktay Vural, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Jr, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan Toker, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başcı, MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral, Yaşar Okuyan ve DSP Genel Başkanı Masum Türker başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi; siyasi partilerin grup başkanları, başkan vekilleri ve meclis üyeleri katıldı. 

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu kutlamada yaptığı konuşmada "Devlet ile özel sektörün birlikte gerçekleştireceği bir eğitim çalışmasının http://sohbethatti.top başlatılması düşüncesi ile 1928 yılında kurulan Türk Eğitim Derneği bu anlayışla 85 yıldır ülke geleceğine hizmet ediyor. Bugün geldiğimiz noktada eğitime karşı betsco ilk günün heyecanını taşırken 25 okul, üniversite, temsilcilikler, öğrenci yurdu, mezun dernekleri ve spor kulüpleri aracılığıyla eğitim dünyasını aydınlatmaktan onur duyuyoruz" dedi. 

Türk Eğitim Derneği, Atatürk'ün işaret ettiği hedef doğrultusunda, çoğu cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle, 31 Ocak 1928'de kuruldu. Türk Maarif Cemiyeti adıyla kurulan Dernek, 1946 yılında Türk Eğitim Derneği adını aldı. 

Dernekten yapılan açıklamada, "TED, Cumhuriyetin içinden doğan bir kuruluş olmanın verdiği sorumluluk ve bilinçle 85 yıldır eğitim alanında faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyet değerlerine bağlılıkları ve Atatürk'ün izinden gitme konusundaki kararlılıklarıyla ülkeyi daha ileriye taşıyacak nesiller yetiştirmek için çalışıyor" denildi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P