TED konferansında eğitim hayalleri paylaşıldı

TED konferansında eğitim hayalleri paylaşıldı Konferansa içlerinde Emine Erdoğan ve Egemen Bağış gibi isimlerin bulunduğu toplam 17 konuşmacı katıldı.

GÜNCEL 15.05.2013, 06:50 15.05.2013, 10:57
TED konferansında eğitim hayalleri paylaşıldı

Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, İhlas Koleji tarafından organize edilen Türkiye'nin ilk eğitim temalı TED konferansı olan TEDxIhlasCollegeED'de eğitim hayalleri paylaşıldı.

Tuluyhan Uğurlu'dan Piyano Resitali
Dört oturumdan oluşan konferansta Emine Erdoğan, Egemen Bağış, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu ve Prof Dr. Deniz Ülke Arıboğan gibi konuşmacıların yanı sıra Tuluyhan Uğurlu yapmış olduğu piyano resitali ve şovu ile dinleyicilerin kulaklarının pasını sildi. Veysel Çelikdemir, Rüstem ve Orçun ile Kıvanç ve Burak gösterileriyle konferansa renk kattılar.

12 dakikada eğitim sistemi

Büyük bir dinleyici topluluğu tarafından takip edilen konferans geleceğin gençlerine ve onları yetiştirecek olan öğretmenlere doğru eğitim sisteminin nasıl olması gerektiği konusunda önemli ipuçları verdi. Konuşmacılar 12 dakika ile sınırlandırılmış süreleri boyunca yapmış oldukları sunumlarda kendi bakış açılarına göre eğitim sisteminin nasıl olması gerektiği konusunda düşüncelerini belirttiler.

Hedefiniz Dünyaya Hayırlı İnsanlar Yetiştirmek Olsun
Önemli fikirlere öncülük eden konferansta konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, yeni nesil gençler için çok fonksiyonlu bir eğitim sistemi çizilmesi gerektiğini vurguladı. "Halbuki içinde bulunduğumuz çağ mesleklerin çeşitlendiği, farklı eğitim kanallarına bağlı olarak yeni sektörlerin ortaya çıktığı bir çağdır." diyen Erdoğan, eğitimin çocukların içinde yeteneği keşfeden bir süreç olması gerektiğini ifade etti.

Mesleki eğitimin önemine ve eğitimin süreçlerine vurgu yapan Erdoğan konuşmasının sonunda öğretmenlerden hedeflerinin hayırlı insanlar yetiştirmek olması gerektiğini söyledi.

"Öğrencilerimizden de özellikle rica ediyorum. Hedefiniz kariyer, para, başarı değil, topluma, millete, dünyaya hayırlı bir insan olmak olsun." diyen Erdoğan İhlas Koleji'nin de bu yönde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı da mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerine son verdi. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P