Sınavda kopya çekenler kameralardan kaçamadı.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, kurallara uymayan adayların sınavının geçersiz sayıldığını söyledi.

GÜNCEL 26.06.2014, 16:14 28.06.2014, 20:19
Sınavda kopya çekenler kameralardan kaçamadı.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, geçen yıl kamera kayıtlarına dayalı olarak sınav kurallarını ihlal eden bin 256 adayın sınavının geçersiz sayıldığını bildirdi.

Demir, sınav güvenliğine ilişkin 5-6 Temmuz'da yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (2014-KPSS) öncesi açıklamalarda bulundu.

KPSS'nin bir milyondan fazla insanın gelecek planı için hazırlandıkları önemli bir sınav olduğunu belirten Demir, ÖSYM’nin bu ve yapmakta olduğu diğer sınavlarda "hak ve adaleti tesis etmek" amacıyla önemli adımlar attığını söyledi.

Sınav güvenliğinde 2010 yılının Ekim ayından bugüne kadar önemli aşamalar kaydedildiğini ifade eden Demir, ÖSYM'nin sınavlarının yürütülmesine yönelik yasal mevzuat oluşturduğunu ve her türden kopya çekme fiilinin yasal olarak suç haline geldiğini, kopyaya karışanlar için caydırıcı, hürriyeti bağlayıcı cezalar öngörüldüğünü ve bu kişilerin gerekli adli işlemler için soruşturma makamlarına iletildiğini söyledi.Yepyeni 1080p altyazılı pornolar için siteye girin.








Sınav süresince sınav binası girişlerinin ve sınav salonlarının görüntülerinin kamerayla kaydedilmesi uygulaması kapsamında 2013 yılında aynı anda 37 bin salonun izlenebilmesi sağlandı, bu rakam 2014'te 65 bin olacak. Böylelikle yıl içinde yaklaşık 200 bin salonun kamerayla izlenmesi, diğer deyişle sınav yapılan tüm salonların kamerayla izlenebilmesi hedefine ulaşılmış olacak. Kamera kayıtlarına dayalı olarak sınav kurallarını ihlal edenlerin sınavları iptal edilmeye başlandı, 2013 yılında bin 256 adayın sınavı, sınav kurallarına uymadığı için geçersiz sayıldı."

Her adaya farklı soru kitapçığı uygulamasının güvenlik açısından dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Demir, adayın internet ortamında cevap kağıdını ve talebi halinde soru kitapçığını görebilmesinin de açıklık ve şeffaflık adına çok önemli bir adım olduğunun altını çizdi.

Sınavlarda kopya çekmeye yol açacak, kalem, silgi gibi zorunlu olarak bulundurulması gereken araçların da ÖSYM tarafından temin edilerek, kötü niyetli kullanımın önüne geçildiğini vurgulayan Demir, sınav binalarına giriş ve çıkışın kontrol altına alındığını ve sınavın üçte ikilik süresi dolmadan hiç bir adayın binadan çıkarılmayarak soruların ezberlenerek dahi olsa bina dışına taşınmasının engellendiğini belirtti.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P