Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, 'Türkiye'de bir gün anadilde eğitimin gerçekleşeceğini düşünüyorum'

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, "Türkiye'de bir gün anadilde eğitimin gerçekleşeceğini düşünüyorum" dedi

GÜNCEL 02.01.2013, 16:58 03.01.2013, 14:02
Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, 'Türkiye'de bir gün anadilde eğitimin gerçekleşeceğini düşünüyorum'

 Bingöl Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, "Türkiye'de bir gün anadilde eğitimin gerçekleşeceğini düşünüyorum" dedi.

Prof. Dr. Baydaş, Bingöl Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, öğrenci, personel ve fiziki altyapı olarak yaklaşık 11 bin öğrenciye hizmet verebilecek bir üniversite hedeflediklerini söyledi.

Prof. Dr. Baydaş, geçen yıl üniversite bünyesinde Selahattin-i Eyyubi Kütüphanesi'ni açtıklarını hatırlatarak, "Selahattin-i Eyyubi, medrese açan, eğitime destek veren ve öğrencilere burs veren bir sultandı. Bu bölgede de çok seviliyor. Biz de bu nedenle kütüphanemize Selahattin-i Eyyubi'nin ismini verdik. Zazaca ve Kürtçe tezli ve tezsiz yüksek lisans yapan bir üniversiteyiz. Tezli veya tezsiz olmak üzere bu bölümlere 150 öğrenci aldık. Türkiye'de bir gün anadilde eğitimin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Ülkemizde bir gün anadilde Ultrabet eğitim gerçekleşirse bu eğitimi Mardin Artuklu ve Bingöl Üniversitesi'nde, bu bölümlerde okuyan öğrencilerimiz verecektir. Karar tabi ki devletindir" diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P