Okul yanıyor sandılar, meğer yıkılıyormuş!!

34 yıl önce okul yapılması için bağışlanan ve okul yapılan, ancak Milli Eğitim tarafından tapusu alınmayan arazi satılınca okulun yıkımına başlandı.

GÜNCEL 26.03.2013, 08:02 26.03.2013, 09:12
Okul yanıyor sandılar, meğer yıkılıyormuş!!

Samsun'un Bafra ilçesinde 34 yıl önce okul yapılması için bağışlanan ve okul yapılan, ancak Milli Eğitim tarafından tapusu alınmayan arazi satılınca okulun yıkımına başlandı.

1974 yılında Yakıntaş köyü ihtiyar heyetinin girişimleriyle Emin Çelik'in okul yapılması için bağışladığı 662 metrekare arsaya devlet-vatandaş işbirliğiyle okul yapıldı. 2008 yılına kadar eğitim-öğretim yapılan okul, 8 yıllık eğitim nedeniyle kapatıldı.

Kapalı kalan okul binasının karşısına Bafra Devlet Hastanesi için ölçümler yapan bir harita mühendisi, okul yerinin şahıs üzerinde kaldığını belirledi. İstanbul'da oturan aileyi bulan mühendis, yeri satın aldı. su kaçağı tespiti 2009 yılında aldığı okul binasının arsasında bulunan binanın yıkımına başlandı.

Yıkım çalışmaları sürerken işçilerin ateş yakması üzerine Yakıntaş Muhtarı Halil Usta, 'okul yanıyor' diye geldiklerinde karşılaştıkları manzara karşısında şoke oldular. Okulun yıkımına başlandığı gören Yakıntaş Köyü Muhtarı Halil Usta, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından yapılan incelemede geçici bir süreliğine yıkım durduruldu.

Yakıntaş Köyü Muhtarı Halil Usta yaptığı açıklamada, "1974 yılında o günkü ihtiyar heyetinin girişimleriyle Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkısıyla okul yapıldı. Yer, Emin Çelik tarafından hibe edilmiş. 30 yıl hizmet verdi. 8 yıllık eğitime geçince okul kapatıldı. Bafra Devlet Hastanesi'nin yapımı gündeme geldiğinde o günkü harita mühendisi burayı ölçümde görüyor. Bakıyor ki okul yeri şahıs adında kalmış. Yeri bağışlayanları buluyorlar ve yeri onlardan alıyor. Burada köyümüzün herkesin bir tuğlası, taşı, emeği var. Biz buranın köy tüzel kişiliğine veya Milli Eğitim'e verilmesini istiyoruz" dedi.

Yeni Devlet Hastanesi'nin karşısında bulunan eski Yakıntaş Köyü İlköğretim Okulu'na gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar ve şube müdürleri incelemelerde bulundular. Yetkililer, "Okul yerinin bağışlandığı tarihte o günkü milli eğitim müdürü tarafından tapusunun teslim alınması gerekirdi. Alınmamış ve şahsın üzerinde kalmış. Binanın kapıları, pencereleri, kiremitleri alınmış. Yıkan kişinin bunu köy tüzel kişiliğine teslim etmesi gerekir. Bize gelen yazı da böyle" dediler.

İlçe Milli Eğitim görevlileri yıkılan okul binası hakkında tutanak tuttular. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P