Milli Eğitim'in Kalbi Alev Alev

İstanbul Cağaloğu'nda müze olması düşünülen 150 yıllık İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülen yangında, birçok proje de kül oldu.

GÜNCEL 24.12.2012, 11:52 24.12.2012, 14:30
Milli Eğitim'in Kalbi Alev Alev

İstanbul Cağaloğu'nda bulunan 150 yıllık İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülen yangında, birçok proje de kül oldu.

Tarihi Yarımada, iki günde iki yangınla sarsıldı. Dün Kapalıçarşı’da çıkan yangının ardından bugün de Cağaloğlu’ndaki tarihi Milli Eğitim binasını alevler sardı.

5 katlı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında sabah erken saatlerde yangın çıktı.

A Blok’ta başlayan alevler, ahşap binada hızla yayıldı. Bekçinin haber vermesi üzerine olay yerine Fatih, Beyoğlu, Bakırköy, Bayrampaşa, Başakşehir, Şişli, Seyrantepe, İstinye ve Bakırköy ilçelerinden itfaiye ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahale ettiği yangın, 1.5 saatte kontrol Kolaybet altına alındı. 38 araç 128 itfaiyecinin çalışmaları sonucunda alevler söndürüldü.

Bölgede büyük paniğe neden olan yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

Yangında ahşap olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası tamamen kullanılamaz hale geldi. Dağılan küller yaklaşık 200 metrekarelik bir alana yayıldı.

Sabah saatlerinde işlerine giden vatandaşlar da yangını korkulu bakışlarla izledi.

YILDIZ: CİĞERLERİMİZ YANIYOR
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Avrupa Yakası İtfaiye Müdürü Abdurrahman Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, çok üzgün olduğunu belirterek, ''Yangında can kaybı yok, ama bina tarihi bir bina. Gerçekten ciğerlerimiz yanıyor" dedi.

PROJELER YANDI, ALEVLER ARŞİVE ULAŞMADI
“Yangında birçok proje dökümanı da yandı” diyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Binanın ikinci katında yani ara katta arşiv odamız vardı. Tabii bütün bölümlerde yoğun olarak evrak vardı. Ancak arşiv binamızda yangın yok."

"YANGIN UCUZ ATLATILDI DİYE DÜŞÜNÜYORUZ"
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Sabah saat 06.00 civarında başlamış yangın. Kesin olarak neden başladığı henüz belli değil. Bizim için önemli olan tarihi bir eser olması. Yangının birden fazla yerde çıkmasının bir nedeni de etrafı kagir ama içi ahşap yukarıdan aşağıya. Birden bire de yayılmış. Arkadaşlar olağanüstü bir çalışmayla çalışıyorlar. Zamanında müdahale edildi. En azından binanın dıştan zarar görmesini engellediler. İnsan kaybı yok. Çevredeki binalarda da ciddi tehlikeler olabilirdi, hemen yanıbaşında Ziraat Bankası’nın restore edilen ilk borsa binası vardı. O en azından muhafaza edildi. Çevre binalar muhafaza edildi. Gayret eden herkese teşekkür ediyoruz. Ucuz atlatıldı diye düşünüyoruz" dedi.

Demir, yanan binanın Milli Eğitim Müdürlüğü'nün merkez yeri olduğunu belirterek, ''Bunların hepsi çözülür. Restorasyon yapılır, yenilenir. Can kaybı olmaması bizi sevindirdi'' şeklinde konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu yangının kendisine eski İstanbul yangınlarını hatırlattığını belirterek ''Tarihi yarımadada yangın başlayınca bir semt olduğu gibi yanarmış. Binanın etrafı kagir ama iç tarafı çatısına kadar ahşap ve çok önemli bir bina. Cağaloğlu ve çevresinde sembol değeri olan bir bina. Böyle bir yangına maruz kalması üzüntü verici. Yan binalar korundu” dedi.


ELEKTRİK KONTAĞI İHTİMALİ
Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

150 YILLIK BİNA
1860 yılında inşa edilen tarihi bina, uzun yıllardır İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası olarak kullanılıyordu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:18
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P