Milli Eğitim Bakanı'ndan '133 kişilik sınıf' ve “sansür“ cevabı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ''Şeker Portakalı'' ile ''Fareler ve İnsanlar'' adlı kitaplara ve 133 kişilik sınıf ile ilişkin iddialara açıklık getirdi.

GÜNCEL 04.01.2013, 12:35 04.01.2013, 12:51
Milli Eğitim Bakanı'ndan '133 kişilik sınıf' ve “sansür“ cevabı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ''Şeker Portakalı'' ile ''Fareler ve İnsanlar'' adlı kitaplara ilişkin iddialara açıklık getirdi. Dinçer, her iki kitabın da Milli Eğitim Bakanlığı'nın tavsiyeleri arasında olduğunu ve herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi.

''Şeker Portakalı'' ile ''Fareler ve İnsanlar" adlı kitaplar sansürlendiği yönündeki tartışmalara Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, söz konusu kitaplarla ilgili veli ve öğretmenlerden şikayet geldiğini ancak işlem yapılmadığını söyledi.

Dinçer, söz konusu kitapların bakanlığın tavsiye edilen kitaplar listesinde de yer aldığına dikkat içekti.

"İddalar kasıtlı, amaç Bakanlığı yıpratmak"

Ömer Dinçer, kitaplardaki sansür iddialarının kasıtlı olarak yapıldığını ve asıl amacın Bakanlığı yıpratmak olduğunu vurguladı.

''Şanlıurfa'da 133 kişilik sınıf'' haberi

Bakan Dinçer, eğitim altyapısı itibarıyla en yetersiz illerden olan Şanlıurfa'nın eksikliklerini gidermek için son birkaç yıldır önemli yatırımlar yapıldığını, geçen yıl yaklaşık 59 milyon kaynak aktarıldığını söyledi.

Bu yıl kentte 89 Betgram bin çocuğun öğrenime başladığını, yapılan derslik sayısının yetmediğini belirten Dinçer, öğrenci sayılarının derslik başına fazla olduğu illerde okullara prefabrike derslikler kurmayı kararlaştırdıklarını bu sorunun yakında çözüleceğini kaydetti.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
hafif yağmur
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:33
Güneş 06:07
Öğle 13:08
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P