Mardin MEB'de Kuntoğlu ile yeni dönem başladı

Mardin Milli Eğitim İl Müdürlüğüne atanan Mevlüt KUNTOĞLU, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başladı.

GÜNCEL 08.01.2013, 14:11 08.01.2013, 14:14
Mardin MEB'de Kuntoğlu ile yeni dönem başladı

Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta iken Mardin Milli Eğitim İl Müdürlüğüne atanan ve Konya ilinde yaptığı çalışmalarla göz dolduran eğitim camiasının gözde isimlerinden, Mevlüt KUNTOĞLU, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Başladı.


Mevlüt KUNTOĞLU kimdir:
1960 da Konya da Pasgol doğdu. İlkokulu doğduğu köyde bitirdi. 1981 yılında Konya İmam Hatip Lisesini, 1985 yılında da Selçuk üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1986 yılında Siirt Eruh YİBO da göreve başladı. 1988-1991 yıllarında Eruh Lisesi Müdürlüğü, 1991-2004 yılları arasında ortaokul ve ilköğretim okulu müdürlüğü yaptı. 2004 yılında Konya Selçuklu A.Hazım Uluşahin İlköğretim Okulu Müdürü iken Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atandı.13 Aralık Tarihinde Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Kuntoğlu,Göreve başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Mimari, kültürel, arkeolojik, tarihi ve görsel değerleri ile zamanın durduğu izlenimini veren Güneydoğunun şiirsel kenti Mardin'de İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlamanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Tarihsel süreçte engin eğitim birikimi olan Mardin ilimizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki ilk matbaanın ve ilk rasathanenin ev sahibi olması, eğitim altyapısı konusunda bize güç vermektedir.
Tarihi, kültürel ve sosyal değerleriyle her zaman ülkemizin gözbebeği olmuş, medeniyet merkezinin eğitimden sorumlu yöneticisi olmaktan büyük onur duyuyorum. Benden önce şehrimizde eğitim ve kültür alanında çalışmış ve emeği geçmiş, başta il milli eğitim müdürlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederim. Eğitimin bütün kademelerinde hizmet etmiş bir eğitimci olarak, Mardin ilimizi yeni bir anlayışla hep birlikte bir adım daha ileri götürmenin mücadelesini vereceğiz.
21. yüzyıl nesline gerekli olan temel becerileri kazanmış, teknolojik ve bilimsel yenilikleri takip edebilen, milli ve manevi değerlerimize bağlı, evrensel değerleri tanıyan, güçlü Türkiye'nin hizmetkârı, her bakımdan sağlıklı ve eğitimli nesiller yetiştirmek temel görevimiz olacaktır. Mevlana Celaleddin Rumî'nin pergel örneğinde ifadesini bulan "bir ayağı kültürel-manevi değerlerine sabit, diğer ayağı dünyayı dolaşabilen" bir nesil yetiştirme hedefimizi gerçekleştirme sorumluluğunu üstlenirken en büyük güvencem ilimizde görev yapan dinamik öğretmen kadrosu, donanımlı yöneticiler ve heyecanlı eğitimcilerimizdir.
Bizler; Büyük Türkiye'nin bir parçası olduğumuzu unutmadan, bakanlığımızın eğitim vizyonu çerçevesinde, yerel değerlerimize saygılı, inovasyona dayalı yenilikçi bir anlayışla, sorun çözmeye odaklı, istişareye dayalı bir yönetim sergileme gayreti içinde olacağız.
Kaybedecek bir insanımızın, kaybedecek bir saniyemizin olmadığı şuuru ile fedakâr öğretmenlerimiz ve onlara liderlik eden değerli yöneticilerimiz ile birlikte Mardin ilimizi eğitim-öğretim alanında ileri noktalara taşıyacağımıza inanıyorum. Mardin ilimizin tarihsel süreci bize bu sorumluluğu yüklemektedir. Akademik başarısı yüksek ve Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023 vizyonunu gerçekleştirmiş bir Mardin tüm eğitimcilerin ortak idealidir.
Bu duygularla göreve başlamamdan itibaren şahsıma gösterilen ilgiden dolayı Mardin halkımıza, yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.''dedi. (Radikal Abdullah Ortaç)
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:40
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P