Liseli mucitlerden engellilere daha kaliteli yaşam

Liseli mucitler engellere karşı duracak ve engellilere daha kaliteli bir yaşam sunan bir araç tasarladılar.

GÜNCEL 02.05.2013, 10:56 02.05.2013, 11:07
Liseli mucitlerden engellilere daha kaliteli yaşam

Liseli mucitler engellere karşı duracak ve engellilere daha kaliteli bir yaşam sunan bir araç tasarladılar.

Tarsus Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü 12. sınıf öğrencileri Suzan Turhan ile Halim Ergül her yöne gidebilen engelli aracı 6 aylık bir çalışma sonucunda tasarladılar.

"Manevrasız her yöne giden engelli aracı"
Tarsus Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi  Müdüür Erhan Bozkurt projenin, birçok yarışmada başarılı sonuçlar aldığını söylerken proje ile ilgili olarak "Projemiz,TÜBİTAK'ın düzenlediği yarışmada Mersin'de bölge birincisi, İzmir'de yapılan DOESEF liseler arası proje  yarışmasında mühendislik kategorisinde ikinci, Ankara'da yapılan 37 ülkeden 6 bin 805 genç mucit ve tasarımcınınkatıldığı Düş Çizgisi 9. Uluslararası Tasarım Olimpiyatları Proje Yarışması'nda ise lisekategorisinde ikinci oldu" dedi.

"Mevcut engelli araçlarının, hareket kabiliyetini artırarak hiç manevra yapmadan ya dadaha az manevrayla istenilen yöne gitmesini sağlıyoruz. Engelli aracımızda bulunan joistikten gelen komutlar, kablolar vasıtasıyla ana karta ulaşıyor. Burada işlenen bilgilerdaha sonra sürücü katlarına geliyor ve tekerleklere  bağlı dişliler yardımıyla da aracımızhareket ediyor. Enerjiyi ise araba aküsüyle sağlıyoruz."

Projeyi engellilerin hayatını bir nebze olsun kolaylaştırmak amacıyla yola çıkarak geliştirdiklerinibelirten Halim Ergül ise "Aracımızda gerekli bütün işleri kendi okulumuz atölyesinde el emeğimizle yaptık. Başarıdan dolayı mutluyuz. İnşallah daha fazla işler yapılarak engelli vatandaşlarımızın hayatı kolaylaştırılabilir" diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 06:00
Öğle 13:07
İkindi 16:56
Akşam 20:03
Yatsı 21:34
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P