Liselere yerleştirme nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselere girişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Liselere yerleştirme nasıl olacak?

GÜNCEL 27.06.2013, 11:38 29.06.2013, 11:54
Liselere yerleştirme nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bedava cas in o bo nus, liselere girişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. 

SBS’nin yerine getirilecek sisteme göre yıl içinde okullarda uygulanan bazı yazılı sınavlar, merkezi sistemle yapılacak.

Öğrenciler bu sonuçlara göre okullara yerleştirilecek. Çok tercih edildiği için yığılmaların yaşandığı okullar için de ayrı sınav düzenlenecek. Telefonda boşalmak ve telekızlarla seks için Telekız Numaraları arayarak canlı sohbetin keyfi.

Bu yıl son kez yapılan Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) yerine nasıl bir model uygulanacağı merak konusu.

Bakan Nabi Avcı, SBS yerine yıl içinde yapılan bazı yazılı sınavların, merkezi sisteme alınacağını ve öğrencilerin bu sonuçlara göre okullara yerleşeceğini açıkladı.

Hangi yazılıların merkezi yapılacağı ve sayılarının kaç olacağına yönelik ise bilgi vermedi. Bir diğer yenilik de çok tercih edilen okullarla ilgili. Öğrenci alımında yığılma yaşanan okullar için de ayrı sınav yapılabilecek.

Avcı bu konuda şunları söyledi: "Düz liseleri Anadolu lisesi haline getiriyoruz. Dolayısıyla oralarda zaten adrese dayalı yerleşme mümkün olacak. Onun dışında kapısında çok büyük yığılma olan okullar için sene içerisinde alınan notlar dışında da bir sınav değerlendirilmesi yapılabilir."

İlave Sınav Getirmeyeceğiz.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi’nin kapanış konferansı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı, önümüzdeki yıl öğrencilerin okullarda gördükleri derslerden girdikleri yazılı sınavlarından bazılarının merkezİ sistemle yapılacağını açıkladı.

Müfredattaki konuların esas alınacağını belirten Bakan Avcı, "Okullarda düzenlenen bazı yazılı sınavlar, sene içinde merkezi sistemle yapılacak. Bunlar daha sonra okullara girişte değerlendirmeye katılacak.

Sene içinde çocuklar kaç sınav oluyorsa onların içinden seçeceğiz. İlave sınav getirmeyeceğiz." dedi. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P