Isparta'da 'Askıda Kırtasiye'

Isparta El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım etmek amacıyla 'askıda kırtasiye' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Isparta'daki bazı kırtasiyecilerle anlaşan dernek, proje kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşıyor. El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı diş hekimi Canan Aydın, "Amacımız, insanlar çocuklarına bir kırtasiye ihtiyacı alırken yardıma muhtaç bir çocuğunda kırtasiye ihtiyacını unutmamasını sağlamak. Şimdi her öğrencinin kitaplarını devlet karşılıyor. Biz de yardıma muhtaç öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayalım istedik" dedi. Toplumsal duyarlılık gelişecek Okulların açılmasıyla birlikte kırtasiye ihtiyacı olan yardıma muhtaç ailelerin başvurularının çoğaldığına değinen Aydın, şöyle konuştu: "Bu yüzden böyle bir toplumsal duyarlılık projesi geliştirdik. İsmi de 'Askıda Kırtasiye' Buradaki amacımız insanlar çocuklarına bir kırtasiye ihtiyacı alırken yardıma muhtaç bir çocuğunda kırtasiye ihtiyacının ulaştırılmasıydı. Gördük ki sonunda çok güzel bir toplumsal olay oluştu. Bu duyarlılık daha da gelişecek. Kırtasiyeye gelen insanlar çocuklarına malzeme alırken yardıma muhtaç bir çocuğa da kırtasiye alıyor. Projeyi uygulamamıza yardımcı olan tüm kırtasiyeci arkadaşlarımıza derneğimiz adına teşekkür ediyoruz." Öğrenciler burs yardımına devam Projenin 1 Ekim'e kadar devam edeceğini vurgulayan Aydın, böylelikle ihtiyaç sahibi herkese ulaşmış olacaklarını söyledi. Proje için Isparta'daki 5 kırtasiyeyle anlaştıklarını aktaran Aydın, "Sonunda kırtasiye ye ihtiyacı olan öğrenci kalmayacak diye düşünüyorum. Ayrıca biz derneğimize kayıtlı öğrencilere de burs veriyoruz. Geçen yıl 75 öğrencimize burs yardımı yaptık. Bu yıl bu rakamın üstünü hedefliyoruz. Tabi ki bu duyarlı Isparta halkının yardımlarıyla oluşuyor. Yaptığımız kermesler ve etkinliklerle öğrencilerimize yardım ediyoruz" diye konuştu. İsteyen para isteyen malzeme yardımı yapıyor Projeye dahil olan kırtasiyelerden Şeyda Kırtasiye'nin işletmecisi Mehmet Emin Efendioğlu ise projenin vatandaşlar tarafından benimsendiğini ve pek çok kişinin askıya kırtasiye malzemesi astığını belirtti. Destek verenlere teşekkür eden Efendioğlu, "Halkımız böyle olaylara destek veriyor. Alışveriş yapanlara çok teşekkür ediyorum. Gelen müşterilerimize fakir öğrencilerin durumunu anlatarak, projeyi anlatıyoruz. İsteyen para, isteyen kırtasiye malzemesi olarak destek veriyor" dedi.

GÜNCEL 23.09.2013, 18:43 24.09.2013, 10:46
Isparta'da 'Askıda Kırtasiye'
Isparta El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım etmek amacıyla 'askıda kırtasiye' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Isparta'daki bazı kırtasiyecilerle anlaşan dernek, proje kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşıyor.

El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı diş hekimi Canan Aydın, "Amacımız, insanlar çocuklarına bir kırtasiye ihtiyacı alırken yardıma muhtaç bir çocuğunda kırtasiye ihtiyacını unutmamasını sağlamak. Şimdi her öğrencinin kitaplarını devlet karşılıyor. Biz de yardıma muhtaç öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayalım istedik" dedi.

Okulların açılmasıyla birlikte kırtasiye ihtiyacı olan yardıma muhtaç ailelerin başvurularının çoğaldığına değinen Aydın, şöyle konuştu:

"Bu yüzden böyle bir toplumsal duyarlılık projesi geliştirdik. İsmi de 'Askıda Kırtasiye' Buradaki amacımız insanlar çocuklarına bir kırtasiye ihtiyacı alırken yardıma muhtaç bir çocuğunda kırtasiye ihtiyacının ulaştırılmasıydı. Gördük ki sonunda çok güzel bir toplumsal olay oluştu. Bu duyarlılık daha da gelişecek. Kırtasiyeye gelen insanlar çocuklarına malzeme alırken yardıma muhtaç bir çocuğa da kırtasiye alıyor. Projeyi uygulamamıza yardımcı olan tüm kırtasiyeci arkadaşlarımıza derneğimiz adına teşekkür ediyoruz."

Öğrenciler burs yardımına devam

Projenin 1 Ekim'e kadar devam edeceğini vurgulayan Aydın, böylelikle ihtiyaç sahibi herkese ulaşmış olacaklarını söyledi. Proje için Isparta'daki 5 kırtasiyeyle anlaştıklarını aktaran Aydın, "Sonunda kırtasiye ye ihtiyacı olan öğrenci kalmayacak diye düşünüyorum. Ayrıca biz derneğimize kayıtlı öğrencilere de burs veriyoruz. Geçen yıl 75 öğrencimize burs yardımı yaptık. Bu yıl bu rakamın üstünü hedefliyoruz. Tabi ki bu duyarlı Isparta halkının yardımlarıyla oluşuyor. Yaptığımız kermesler ve etkinliklerle öğrencilerimize yardım ediyoruz" diye konuştu.

Projeye dahil olan kırtasiyelerden Şeyda Kırtasiye'nin işletmecisi Mehmet Emin Efendioğlu ise projenin vatandaşlar tarafından benimsendiğini ve pek çok kişinin askıya kırtasiye malzemesi astığını belirtti. Destek verenlere teşekkür eden Efendioğlu, "Halkımız böyle olaylara destek veriyor. Alışveriş yapanlara çok teşekkür ediyorum. Gelen müşterilerimize fakir öğrencilerin durumunu anlatarak, projeyi anlatıyoruz. İsteyen para, isteyen kırtasiye malzemesi olarak destek veriyor" dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
20°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P