Helal olsun hocam!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde emekli bir öğretmen, birikimleriyle anaokulu yaptırdı.

GÜNCEL 20.09.2013, 12:12 20.09.2013, 12:24
Helal olsun hocam!

Emekli öğretmen Fatma Kutlu Köksal Ayvacı, hayatını öğrencilerine adadı. Ayvacı öğretmenliğe başladığı günden bu yana olan birikimini yine çocuklar için harcadı.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir anaokulu yaptırdı. Açılış töreninde Ayvacı'nın mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Törende konuşan Ayvacı, şunları söyledi: "Çok çok mutluyum.Birikimlerimle böyle bir okul yaptırdığım için sevinçliyim. Öğrencilerin okumasını çok çok istiyorum.Türkiye'mize böyle nice nice iyi öğrenciler yetişsin ki Türkiye'miz kalkınsın. Öğrencileri çok seviyorum.Öğretmenliği çok seviyorum. Onun için böyle bir okul yaptırdım. Senelerdir en çok arzu ettiğim şey bir okul yaptırmaktı. Bugün, Allah bunu nasip ediyor. Çok sevinçliyim, çok mutluyum. Sayın Valimiz Celalettin Cerrah ve Sayın Kadirli Kaymakamımıza bana bu fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum. ”dedi.

Törene katılan Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu: "Sağ olsun yıllarca eğitim camiasına öğretmen olarak hizmet etmiş olan Fatma Kutlu Köksal Ayvacı Hocamız kendi birikimlerini kendi memleketi olan Kadirli ilçemizde bir okul yaptırmak suretiyle öğrencilerimizin hizmetine sundu.Biz fevkalade mutluyuz"dedi.

Vali Cerrah, Osmaniye’de göreve başladığı günden beri eğitime katkıda bulunan hayırseverlere destek olduklarını da kaydederek, “Bildiğiniz gibi dün de bir hayırseverimiz tarafından zihinsel engelli çocuklarımız için yaptırılan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’mizin açılışını yaptık. Şu an az sayıda öğrencimiz var. Okulumuz, önümüzdeki eğitim öğretim yılında tamamen eğitime geçecek.”dedi.
Anaokulun ilk öğrencileri oldukça heyecanlıydı.

“Her zaman söylüyorum, Osmaniyeli zenginlerimiz, “görmedim, duymadım, konuşmadım” diyerek üç maymunu oynamaktan vazgeçsinler. Osmaniye’de para kazanıyorlarsa eğitime katkıları olması gerekir. Osmaniye’nin çocuklarının iyi yetişmeleri ve iyi eğitim almaları lazım. Bunun için zenginlerimizin eğitime katkılarını bekliyorum.”diye konuştu.
 

Gaziantepli Mehmet Ünsal da 30 yıl çalıştığı Almanya'dan kesin dönüş yapınca birikimlerini eğitime harcama kararı aldı.

Hayırsever gurbetçi Milli Eğitim yatırımlarında kullanılmak üzere 1 milyon lira bağışladı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
hafif yağmur
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:33
Güneş 06:07
Öğle 13:08
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P