Formalar geri mi dönüyor?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, velilerden ve eğitim sendikalarından gelen yoğun şikayet üzerine yönetmeliği yeniden inceleme kararı aldı.

GÜNCEL 13.02.2013, 11:12 13.02.2013, 13:17
Formalar geri mi dönüyor?

Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı göreve geldiğinden bu yana en yoğun şikayeti, ‘'Atanamayan öğretmenler ve okullarda formanın kaldırılması'' konularında aldı.

İki soruna da el koyan ve okullardaki forma serbestisi konusunda ‘'Memnuniyet'' incelemesi yaptıran Avcı, ‘'Öğrenci velilerin büyük bölümü forma istiyor'' sonucuna vardı.


Avcı, velilerden ve eğitim sendikalarından gelen yoğun şikâyet üzerine yönetmeliği yeniden inceleme kararı aldı.

Eski Bakan Ömer Dinçer döneminde büyük tartışma yaratan formanın kaldırılması konusunda ‘'Velilerin onayı'' aranacak. Özel okullarda, velilerin yüzde 60'ının onayına bırakılan serbest kıyafet uygulamasının devlet okullarında da geçerli olması planlanıyor.
Avcı, ilköğretimde öğrencilerin serbest kıyafetleri konusunda, veli, eğitim sendikası, forma imal eden firmalar, özel okullardan gelen değerlendirmeleri inceletti. Yönetmelikte de değişiklik öngörüldü. Buna göre, okullarda forma giyilip giyilmemesi, her okulda öğrenci velilerinin yüzde 60'ının kararı ile netleştirilecek.

Bu kararda okul forması imal eden tekstil firmalarının peşpeşe batması, ya da işçi çıkarması da etkili oldu. Veliler de çocuklarına her gün bir kıyafet seçimin de zorlandıklarını belirttiler.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise serbest kıyafeti savunmaya devam ediyor. Dinçer görevden alınmadan önce bu konuda son bir soru önergesini cevapladı ve ABD ile Avrupa'dan örnekler verdi.
Dinçer, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin'in soru önergesine verdiği cevapta, Fransa'da 1968'den bu yana okullarda sahabet giriş tek tip okul kıyafeti kullanılmadığını belirtti. ‘'Almanya'da da zorunluluk neredeyse tamamen ortadan kalkmıştır, Kanada, Belçika ve Hollanda'da da zorunluluk yoktur. ABD'de genel olarak devlet okullarında zorunlu değildir'' dedi.

Dinçer ‘' Okul aile birlikleri ve okul yönetimlerinin kararıyla okullarda sık sık kıyafet değişikliğine gidilmesi, belirlenen renk ve desenlerdeki tek tip kıyafetin rahatlıkla her yerde bulunamaması, velilere ek mali yük getirmektedir'' görüşünü de savundu. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P