Fakülteme dokunma!

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, fakültelerinin Karaköy'e taşınması kararını protesto etti.

GÜNCEL 04.01.2013, 12:20 04.01.2013, 12:28
Fakülteme dokunma!

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, fakültelerinin Karaköy'e taşınması kararını protesto etti.


Üniversitenin Beşiktaş'taki yerleşkesi önünde toplanan öğrenciler, ''Fakülteme dokunma'' ve ''Karaköy'e gitmek istemiyoruz'' şeklinde slogan attı. Alkışlarla duruma tepki gösteren gruptakiler, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen'e açıklama yapması için çağrıda bulundu.
Grup adına basın açıklaması yapan iletişim fakültesi öğrencisi Emir Ali Yazıcı, fakültelerinin Karaköy'e taşınmasını istemediklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Bir süredir Bahçeşehir Üniversitesi'nin gündemini meşgul eden 'Karaköy piyangosu' en sonunda iletişim fakültesine vurdu.

Fakülte öğrencileri olarak bu duruma isyan ettik. Bunun üzerine dekanlık Oslobet bize bu konuda toplantı yapılacağını duyurdu. Toplantıda dekan Prof. Dr. Haluk Gürgen'in toplantı boyunca takındığı tutum, 'Karaköy yerleşkesinin Amerikan üniversitelerinin ortamına benzediği'ne dair bizi ikna etme çabasıydı. İletişim fakültesi dekanı pazarlamacı değildir. İnandığımız doğrular adına sayın dekanın 'ben ne dersem o olur' tavrını kabul edilemez buluyoruz.''
Açıklamanın ardından, üniversite içinde protestoya devam eden gruptakilerle bazı öğrenciler arasında tartışma yaşandı.
Konferans salonuna giren öğrenciler, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın'a sorunları anlatmalarının ardından, eylemi sonlandırdı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
açık
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak 04:05
Güneş 05:48
Öğle 13:06
İkindi 16:59
Akşam 20:14
Yatsı 21:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P