Erdoğan: Kazanın Şubat'ta Ağustos'ta atayalım

Kayseri'de konuşan Başbakan Erdoğan'dan öğretmen atamaları ile ilgili önemli açıklama geldi. Öğretmen atamaları konusunda luşan bilgi karmaşasını düzelten Erdoğan "Kazanın Şubat'ta Ağustos'ta atayalım" dedi.

GÜNCEL 11.02.2013, 07:31 11.02.2013, 11:44
Erdoğan: Kazanın Şubat'ta Ağustos'ta atayalım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ben sizi aldatan olmayacağım.

Sizler şimdi öğretmen olmuşsanız mesleğin içindeyseniz eş durumu sebebi ile şubatta tayinlerle ilgili açıklama yaptım.

Biliyorsunuz TGS gibi kuruluşların başını çektiği öğretmenlik müktesebatını kazanmamış henüz öğretmenliğe adım atmamışlarla ilgili ben daha önce açıklama yaptım.


Böyle bizim atılmış biz adımımız yok. Bu Nimet Hanım döneminde oldu. Böyle bir şey onaylanmadı süreç başlamadı. Bu speküle ediliyor. Siz tekrar imtihanlara girin imtihanlarla birlikte bu dönem içinde haklarınızı kazanın atamalarınızı yapalım.
Şubat ataması diye bir şey yok. Şubat atama ile ilgili kazanan için var. Anlatabiliyor muyum? Sizi aldatmayalım. Şubat'ta, Ağustos'ta iki atama yapacağız ama kazanan için yapacağız.” dedi.


Buna göre, Şubat ayında özür durumu, eş durumu atamaları var. Atanmış öğretmenlerin yer değiştirmesi söz konusu. İlk defa öğretmen olarak ataması http://www.doeda.video yapılmamış, meslekte görev yapmamış öğretmenlerin ataması ise sadece Ağustos'ta olacak, Şubat ayı içerisinde ilk defa atama söz konusu değil.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hükümet olarak, 2023 yılı na, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümüne ilişkin çok yüksek hedefler belirledik ve bu hedeflere emin adımlarla ilerliyoruz. Biz göremesek de bizden sonraki nesiller için şimdi yine önemli bir tarihi, 2071 yılını da bir hedef olarak koyduk. Biz bu yolda da hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yani torunlarımızın torunu, inşallah 2071'i farklı yaşayacak" dedi. 

Başbakan, tesislerin Kayseri'ye ve Türkiye'de hayırlı olması temennisinde bulundu. Başbakan, ''Bugün burada bu karlarla kaplı Erciyes'in yamaçlarında sizin gönlünüzün sıcaklığında farklı bir buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Toplam 123 trilyon TL olan 41 tesis ve hizmeti Kayseri'ye kazandırıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesini ve ekibini bu yatırımlar adına tebrik ediyorum'' dedi.  
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P