Erdoğan: 10 yılda 76 olan üniversite sayısı 170'e çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son 10 yıl içinde 76 üniversite var iken bugün sayının 170'e ulaştığını, üniversitesiz il kalmadığını söyledi.

GÜNCEL 04.03.2013, 08:57 04.03.2013, 14:04
Erdoğan: 10 yılda 76 olan üniversite sayısı 170'e çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son 10 yıl içinde 76 üniversite var iken bugün sayının 170'e ulaştığını, üniversitesiz il kalmadığını söyledi. 

Balıkesir'in Edremit ilçesi Şehit Hamdibey Meydanı'nda toplu açılış törenine katılan Erdoğan, soğuk havaya rağmen meydanda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin iktidarları döneminde çok ciddi gelişim sürecine girdiğini, sadece üniversitelere bakıldığında bunun çok net görüldüğünü kaydetti. 

Balıkesir'in her alanda geliştiğini ve buna önem verdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Balıkesir ve her bir ilçesi ekonomiden turizme, tarımdan sanayiye kadar birbirinden önemli değerler üreterek ülkemizin ekonomisine kazanç sağlıyor. Biz de bu kenti eserlerimizle donatıyor. Burada yaşayan tüm vatandaşlarımızın refahına katkıda bulunuyoruz. Dün kent merkezi ve Bigadiç'te önemli açılışlar gerçekleştirdik. Tam 297 milyon liralık yatırım bedeli olan 29 ayrı hizmeti Balıkesir'e ve ilçelerine kazandırmanın heyecanını yaşadık. Bigadiç'te 45 milyon TL'lik 5 ayrı tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. Bugün burada sizlerleyiz. Burada 4 eğitim kurumumuzun resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Edremit'e toplamda 10 milyon TL olan 5 ayrı hizmeti kazandırıyoruz. Edremit Balıkesir yolunu bu haziranda bitiriyoruz. Göreve geldiğimizde Edremit, bölünmüş yol nedir bilmezdi. Ama bizimle bölünmüş yollarla tanıştı. Kuzey Çevre yolu yaz başı bitiyor ve hizmete açıyoruz. İzmir Ayvalık arası bitti. Edremit köprülü kavşağı hızla devam ediyor. Kavşak noktasında olan burası çok farklı bir hizmeti ifa etmiş olacak. Artık oralarda sinyalizasyon değil durup beklemeden geçme imkanı bulacağız. Bunlar çağdaş bir ülkenin gereğidir. Yol, su medeniyettir. Yolunuz suyunuz varsa medeniyetseniz. Yoksa medeniyet değilsiniz." dedi.

Önümüzdeki hafta Siirt'e gideceğini ve orada da 2 gün kalacağını söyleyen Erdoğan, "Bu can bu tende oldukça arkadaşlarımızla bu yolda devam edeceğiz. Bu yolculuk millete hizmetkar olma yolculuğu.

Sizlerle birlikte kazandırdığımız eserlerin mutluluğunu yaşıyoruz ve millete hizmet üretmenin mücadelesini veriyoruz. Biz sizlerin hayır dualarıyla ayaktayız. Enerjimizi, coşkumuzu sizin dualarınızdan alıyoruz. Siz arkamızda olduğunuz sürece Türkiye'yi daha da büyütecek ve 2023'te dünyanın on ülkesi arasına sokacağız.

Tüm bu yatırımlarla 79 senede bu ülkede 6 bin 100 kilometre yol yapıldığını ancak kendilerinin 10 seneye 17 bin kilometre bölünmüş yol sığdırdıklarını ifade eden Başbakan, "Biz bu süreç içinde eğitimde yaklaşık 380 bin derslik bitirdik. Şimdi akıllı tahtaya tablet bilgisayarlara geçiyoruz, bazı okullara dağıttık. Şurada üç yıl içinde tüm okullarımızda akıllı tahta ve tablet bilgisayarlarla yürüyeceğiz." dedi.

Türkiye'de 76 üniversite var iken bu sayıyı 10 yılda 170 üniversiteye çıkardıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, "Üniversite olmayan ilimiz kalmadı. Daha iyi olacak. Eğitimde 4+4+4 adımı attık. İmam hatip, meslek liseleri neler çekti. Kat sayı dediler üniversiteye almadılar. Artık kat sayı diye bir şey kalmadı. Kat sayı engeli olmayacak. Yeni bir adım daha. Artık meslek liselerinin orta kısımları, imam hatiplerin de böylece açıldı. Artık sadece imam hatip okullarında sadece kuran değil seçmeli olarak düz liselerde de isteyen anne baba Kur'an dersi aldırma hakkına sahip. Düz liselerde sadece Kur'an için müracaat edenlerin sayısı 467 bin. Siyeri nebi için 300 bin. Bu neyi gösteriyor, bu millet özünü benimsemiş ve özüne dönmüş. Ben ruh kökümü aslımı bileceğim, tanıyacağım diyor. İsteyen istediği yere yavrusunu gönderir. Rahatlayalım be huzurlu olalım. Yasaklardan engellerden bu ülkeyi kurtaralım." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, Altınoluk Sennur Sözen Anadolu Meslek Lisesi, Zeytinli Ortaokulu, Saniye Balya Sağlık Meslek Lisesi, Ülkü Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi, Su Ürünleri kaynaklarının yapay resiflerinin korunması ve geliştirilmesi Edremit Körfezi pilot projesinin toplu açılışlarını gerçekleştirip kurdelasını keserek hizmete açtı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P