Engelsiz Meslek Lisesi Projesi protokolü imzalandı

Engelsiz Meslek Lisesi Projesi ile ilköğretim çağının dolduran veya ilköğretim diplomasına sahip serebral palsilili çocukların mevcut sistem içinde öğrenimlerine devam etmeleri amaçlanıyor.

GÜNCEL 14.05.2013, 07:28 14.05.2013, 16:56
Engelsiz Meslek Lisesi Projesi protokolü imzalandı

MEB ile SERÇEV arasında imzalanan "Engelsiz Meslek Lisesi Projesi" imza töreninde konuşan Bakan Avcı, "Bugün sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumlarının el ele vermesi halinde neleri başarabildiğini, engelleri nasıl bir bir aştığını çok güzel gösterdiniz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) arasındaki "Engelsiz Meslek Lisesi Projesi"nin imza töreni için geldiği Milli Eğitim Vakfı Gökkuşağı Ortaokulunda, öğrenciler ve casino siteleri okul yöneticileri tarafından karşılandı.
Engelli öğrencilere yönelik yapılan, engelli ve engelsiz çocukların okuduğu ve tersine kaynaştırma sisteminin uygulandığı okulu gezen Bakan Avcı, sınıflara girdi, öğrencilerle sohbet ederek onlara diş fırçası ve diş macunu hediye etti. 
Daha sonra okulun konferans salonuna geçen Bakan Avcı'yı, salon girişinde öğrenciler sloganlarla karşıladı. Burada kendisini bekleyen serebral palsilili çocuklarla tek tek ilgilenen Bakan Avcı, öğrencilerin velileriyle de görüştü.
 
Bakan Avcı, imza töreninde yaptığı konuşmada, okulda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumlarının el ele vermesi halinde neleri başarabildiğini, engelleri nasıl bir bir aştığını çok güzel gösterdiniz" dedi.
Okuldaki öğrencilerin gözlerindeki ışıltının diğer okullara da yayılmasını isteyen Bakan Avcı, düzenlenen etkinliğin bu konuda "işaret fişeği" olması temennisinde bulundu. Bakan Avcı, "Bugün imzalanacak protokolle inşallah bir değil bir dizi okulumuzun temellerini atmış olacağız diye ümit ediyorum. Bakanlık olarak üzerimize düşen her neyse, bazen üzerimize düşmese bile durumdan vazife çıkararak bu konularda sizlerle el ele, gönül gönüle çalışmayı çok arzu ediyoruz" diye konuştu.
Bakan Avcı, başta serebral palsilili çocukların anneleri olmak üzere tüm annelerin geçmiş Anneler Günü'nü de kutladı.

Derneğin kurucu başkanı Mehmet Gürkan ise devlet ile sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin en güzel örneklerinden birini hayata geçirdiklerini belirtti.

Vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren Gürkan, Muş, Bitlis ve Şanlıurfa'da serebral palsili ile ilgili önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini bildirdi.
Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara yönelik il genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Aydoğan, "Eylül ayından itibaren 'Ankara'da özel eğitime ihtiyacı olup da gidemeyen öğrenci yoktur' diyebileceğiz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Bakan Nabi Avcı'nın himayesinde bakanlık ve dernek yetkililerince protokol imzalandı. Törenin sonunda Bakan Avcı, çocuklarla okul bahçesinde balon uçurdu.
 
"Engelsiz Meslek Lisesi Projesi"
Projeyle ilköğretim çağının dolduran veya ilköğretim diplomasına sahip serebral palsilili çocukların mevcut sistem içinde öğrenimlerine devam etmeleri amaçlanıyor. Fiziksel özellikleri de öğrencilere uygun olarak tamamlanacak okulda engelsiz meslek lisesi kaynaştırma bölümü, iş okulu bölümü, iş-uğraş bölümü ve yaşayarak öğrenme ve eğitim merkezi olacak. 

Lisede serebral palsilili 350 öğrenci ile engelli olmayan 350 öğrencinin ortak alanda çapraz kaynaştırma eğitimi alması planlanıyor.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
hafif yağmur
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:28
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P