En çalışkan öğrenciler bisikletlerine kavuştu

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 11’incisini düzenlediği “En Çalışkan Kim? Bisiklet Dağıtım Şenliği’nde 500 öğrenci bisikletlerine kavuştu.

GÜNCEL 16.06.2016, 19:09 16.06.2016, 19:17
En çalışkan öğrenciler bisikletlerine kavuştu
Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 11’incisini düzenlediği “En Çalışkan Kim? Bisiklet Dağıtım Şenliği’nde 500 öğrenci bisikletlerine kavuştu. Nilüfer Belediyesi’nin 2005 yılında  “En Çalışkan Kim?” sloganıyla başlattığı Bisiklet Dağıtım Şenliği’nin 11’incisi bu yıl İhsaniye Mahallesi Pazar Alanı’nda gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen şenlik kapsamında ilçedeki bütün ilk ve ortaokullardan en başarılı 500 öğrenciye bisikletleri, raf sistemleri, kaskları ile birlikte dağıtıldı.

Bozbey’den çocuklara: Mutlaka kask ve dizlik kullanın
Çocukları, eğitim dönemi boyunca gösterdikleri başarı için kutlayan Başkan Bozbey, “Hak ettiniz ki burada bu bisikletleri alıyorsunuz” dedi. Daha bir çok öğrencinin bisikleti hak ettiğini belirten Bozbey, bisiklet verilecek öğrencileri okulların belirlediğinin de altını çizdi. 500 öğrenciye bisikletlerinin dağıtıldığı Bisiklet Dağıtım Şenliği’nde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çocuklara uyarılarda da bulundu. Bozbey, “Çocuklarımız önümüzdeki günlerde karnelerini alacaklar, güzel bir tatili hak ettiklerini düşünüyorum. Bisikletleriyle birlikte bisiklet yollarımızda bu bisikletleri kullanmalarını arzu ediyoruz. Aynı zamanda bisikletlerini kullanırken kask ve dizliklerini kullanmalarını istiyoruz. Ailelerden özellikle rica ediyorum bu konuda hassasiyet göstersinler” dedi. Bisiklet kullanmayı bilmeyenler için de Bisiklet Akademisi’ni hayata geçirdiklerini kaydeden Bozbey, “Bisiklet Akademisi adı altında bir proje yürütüyoruz. Bu akademide bisikleti en iyi şekilde nasıl kullanılacağını öğrenebilecekleri ortam hazırladık, bu hizmetten her yaştan insan, tüm Nilüferliler faydalanabilirler. Ben dahi yıllardır bisiklet kullandığımı zannediyordum ama orada öğretilen tekniklerle çok daha rahat kullanmayı öğrendim” diye konuştu.

Bisiklet kenti Nilüfer’de Türkiye’ye örnek bir projeyi daha geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiklerini söyleyen Bozbey, “Daha önce bisikletli polislerimiz vardı, halen de devam ediyorlar ve şimdi bisikletli zabıtalarımız göreve başladı. Zabıta ve polis arkadaşlarımız görevlerini çevreci ulaşım aracı bisikletle yaparken, halka da bisikleti sevdiriyorlar. Çünkü bisiklet, çevreyi kirletmeyen tek ulaşım aracıdır. Çevreye verdiğimiz önemin de karşılığıdır aslında” dedi. Bisikleti olmayanların Nilespit Projesi’nden faydalanabileceğini dile getiren Başkan Bozbey, istasyon sayısının 20’ye çıkacağını söyledi. Bozbey “3 noktada Nilespit Projesini hayata geçirdik. 35 tane bisikletimiz var ve saat 1 lira olmak üzere bunları kullandırıyoruz. Yoğun bir talep görüyoruz. Önümüzdeki süreçte istasyon sayısını 20’ye çıkararak Nilüfer’in farkını ortaya koyacağız” dedi.

“Nilüfer’de bisiklet yolları 140 kilometreye çıktı”

Son zamanlarda basında ve sosyal medyada yer alan bisiklet yollarında elektrik direklerinin bulunmasıyla ilgili açıklama da yapan Bozbey, “Bisiklet yollarımızdan gelen şikayetlerle ilgili UEDAŞ ile uzun zamandır çalışma yürütüyoruz. UEDAŞ’ın mütahitleri tarafından yanlış yere dikilen direklerin kaldırılmasıyla ilgili çalışmalar başlamak üzere. Kısa bir süre içerisinde 41 noktada bulunan bu direklerin kaldırılarak çocuklarımızın, gençlerimizin ve Nilüferliler’in o bisiklet yollarının kullanımını yaygınlaştırmış olacağız” diye konuştu. Nilüfer Belediyesi tarafından bu güne kadar 140 kilometre bisiklet yolu yapıldığının altını çizen Bozbey, bu konuda da öncü ve lider olduklarını söyledi. Mustafa Bozbey, “Bisiklet yollarımızla da geleceğe büyük katkı sunduğumuzu görüyoruz. Bu anlamda çocuklarımızın, Nilüferlilerin ve bizlerin çocukları olduğunu özellikle üstüne basa basa söyleyerek, her yaştan insana gece gündüz farklı hizmetleri üretmeye devam edeceğiz” dedi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konuşmasının ardından öğrencilere bisikletlerini dağıttı. Öğrencilerin mutluluklarına ortak olan Bozbey, çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P