Eğitimin devleri geleceğin öğretmenlerini anlattı

Dünyanın eğitim alanındaki lider üniversitelerinden gelen akademisyenleri Bahçeşehir Kolejleri’nin yeni dönem çalışmalarına danışmanlık yapmak üzere Türkiye’ye geldiler.

GÜNCEL 27.06.2012, 14:38 27.06.2012, 14:42
Eğitimin devleri geleceğin öğretmenlerini anlattı

Dünyanın eğitim alanındaki lider üniversitelerinden gelen akademisyenleri Bahçeşehir Kolejleri’nin yeni dönem çalışmalarına danışmanlık yapmak üzere Türkiye’ye geldiler. dinamovip giriş bağlantısı sizleri her an rahat giriş ve bahis keyfi sunar.


‘21. yy Okullarına Öğretmen Yerleştirme Model’ konulu bir de seminer veren akademisyenler dünyada ve Türkiye’de eğitimi masaya yatırdılar. Seminerde Bahçeşehir Kolejleri yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Prof. Dr. Hasan Şimşek, Prof. Dr. Mustafa Özcan, New York Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Mary Brabeck, Washinghon Üniversitesi Dekanı Prof. Dr.  Tom Strikus ve California Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Jane Close Conely yaptıkları konuşmalarla katılımcıları bilgilendirdi. Bahçeşehir Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri Fakültesi ve Enstitüsü kuracaklarını belirten Enver Yücel, kurulacak eğitim bilimleri fakültesinin tüm dünyaya örnek olabilecek düzeyde olduğunun altını çizdi. Yücel, Harvard ve MIT gibi dünya üniversitelerini yakından takip eden Bahçeşehir Üniversitesi’nin 14 yılda dünya üniversitesi olmasının altında yatan birikimin bunun için yeterli olduğunu, zamanın teknoloji çağı olduğunu söyledi.

Dünya insanı yetiştiriyoruz

Dünyada eğitimde fırsat eşitliği olmadığını, bunu sağlamanın tek yolunun dijital eğitim olduğunu sözlerine dile getiren Enver Yücel, matemetik ve tarih gibi okul derslerinin uzaktan öğrenilebileceğini ama barış, dostluk, hoşgörü gibi kavramların öğretmenden öğrenileceğini, bu Vegabet yüzden Bahçeşehir Üniversitesi’nde yetişen eğitimcilerin dünya insanı olacağını kaydetti. Yeni eğitim fakültesinin Bahçeşehir Kolejleri’nin eğitim sistemine büyük katkı sunacağını belirten Yücel, kolej olarak dünyanın en önemli üniversitelerinin dekanlarından danışmanlık alıyoruz. Amacımız dünya standartlarında yaptığımız eğitimi tüm Türkiye’ye yaymaktır” dedi.

Kırılma noktası 90’lı yıllar

Türkiye’de yapılan eğitim reformlarının da bir değerlendirmesi yapan Prof. Dr. Hasan Şimşek ve Prof. Dr. Mustafa Özcan, son 20 yıldır öğretmen yetiştirmede önemli sorunların olduğunu, eğitimde kırılma noktasının 90’lı yıllar olduğunu belirttiler. 80’li yıllarda dünyada iktisatın değimesiyle eğitimde paradigmatik bir değişmenin gerçekleştiğini en büyük sancının da öğretmen yetiştirme mevzusu olduğunu söyledi.

Öğrenci dayanışması çok önemli

Prof. Dr. Mary Brabeck “No Child Left Behind” ismli projesinde öğretmenin donanımlı olması kadar öğrencinin öğrenciye bildiklerini maksimum düzeyde aktarabilmesi gerektiğinin önemini vurguladı. Prof. Dr. Tom Strikus kuram ve uygulamanın birbirini tamamlayan iki kavram olduğunu vurgularken, Prof. Dr. Jane Close Connely ise California Üniversite’sinde uygulan öğretmen eğitim modelini gösterdi.

Modelin Türkiye uyarlamasını anlattılar

Amerika’nın da Türkiye’ye benzer eğitim sorunlarını olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mary Brabeck, Prof. Dr. Tom Strikus ve Prof Dr. Jane Close Conely, üniversitelerinde uyguladıkları öğretmen eğitim modelllerini seminer katılımcılarıyla paylaşarak Türkiye’ye nasıl uyarlanabileceğini anlattılar.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
18°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:54
Öğle 13:06
İkindi 16:57
Akşam 20:09
Yatsı 21:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P