Eğitimde panik butonu uygulaması geliyor

Okulda şiddet gören öğrenci de kavga anında panik butonu ile polisten yardım isteyebilecek.

GÜNCEL 23.10.2012, 11:05 23.10.2012, 11:13
Eğitimde panik butonu uygulaması geliyor

Şiddet mağduru kadına ‘panik butonu’ verilmesi uygulaması eğitim ve sağlık alanlarında da başlıyor. Okulda şiddet gören öğrenci de kavga anında polisten yardım isteyebilecek.


ÜÇ BAKANLIK ÖĞRENCİ VE DOKTORLARA YÖNELİK ŞİDDETE SON VERECEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla başlattığı panik butonu uygulaması, okul ve hastanelerde de hizmete girecek. Artık okulda şiddet gören öğrenciye ve sağlık çalışanlarına da panik butonu verilecek. Mahkeme kararıyla, şiddete maruz kalan öğrencilere verilecek olan cihaz, ihtiyaç duydukları anda butona basmaları ile GPS uydularından aldığı son konum bilgisini emniyete iletecek. Polis, çift yönlü başlatılan konuşma ile mağduriyeti gidermek üzere seri müdahalede bulunabilecek. İlbet Ayrıca okul müdürlerine de bu cihazlardan vermeyi planlayan bakanlık, böylece okulda herhangi bir şiddet olayı olduğunda kısa sürede okula güvenlik güçlerinin gelmesini sağlayacak.

Saldırgana psikolojik engel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı sistemle ilgili ortak çalışma yürütüyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Okulda da, hastanede de, evde de şiddet istemiyoruz. Gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Aslında bu buton şiddeti psikolojik olarak engelleyecek bir sistem olarak görülüyor. Sosyal devlet olarak şiddet görenin yanında olduğumuzu gösterebilsek, zaten o kişi yolda eşinin yolunu kesemeyecek. Yani psikolojik bir yaptırım da getirmiş olacak. Biz her bir kademesini tek tek ilerleterek sonuna kadar bunun arkasında olacağız. Çocuklarımızın, sağlık çalışanlarımızın ve kadınlarımızın yanında olacağız.”

Şahin: aile Mahkemesi kararı gerekli

TÜRKİYE Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen ‘Kadın Girişimciliği: Mitler ve Gerçekler’ toplantısına katılan Bakan Fatma Şahin şöyle konuştu:

“Sivil anayasaya da kadın bakış açısıyla bakılması gerekir. Kadını bir maddede değil her bir maddeyi kadın gözüyle olacak şekilde oluşturmalıyız. Ayrıca kadına şiddete karşı uygulamaya koyduğumuz güvenlik butonu ile ilgili, ‘her isteyen buton alabilecek’ gibi bir yanlış algı var. Panik butonu verilebilmesi için aile mahkemesi hakiminin kararı gerekiyor.”

Toplantıya katılan ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ise “Kadınların ekonomiye katılımının sağlanması, onlar1ın toplumdaki verimliliğinin artırılması da Türkiye’nin rekabet edebilirliğine, büyümesine çok büyük etki sağlayacaktır’’ dedi. Öte yandan Bakan Şahin, toplantıda yaptığı konuşma sonrası kürsüden inerken ayağını incitti.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P