Eğitim ile güvenle büyü, sevgiyle yaşat

Kastamonu’da özel eğitim alan öğrencilere, akvaryumda balıklı özel eğitim verilmesi planlanıyor.

GÜNCEL 09.04.2013, 07:23 09.04.2013, 09:28
Eğitim ile güvenle büyü, sevgiyle yaşat

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 168’inci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi ve Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen “Güvenle Büyü, chat line for singles, Sevgiyle Yaşat” projesi kapsamında Kastamonu genelinde 17 ilkokulun 1’inici ve 2’inci sınıflarda eğitim gören öğrencilere 3 bin akvaryum balığı dağıtıldı.

Hüseyin Üster Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi öğrencilerine akvaryum içersinde proje kapsamında balık dağıtıldı. Törende konuşan Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, Türkiye’de bir ilk olan böyle bir projeyi başlattıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, projenin sevgi ve sorumluluk açısından üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu kaydetti.

Uslu, “Dağıtılan 88 tane akvaryum balığı ile başlatılan projemiz Türkiye’de ilk olan bir projedir. Çocuklarımızı önemsiyoruz ve onların topluma ile iç içe olması için büyükçekmece escort bayan çalışıyoruz. Çocuklarımıza sevgi ve sorumluluk aşılamak için bu balıkları onlara dağıtacağız” dedi.

Dream League Soccer 2020 Apk İndir
Polis teşkilatının kuruluş sebebiyle Kastamonu’da ilk etkinliklerinin ilkokul öğrencilerine akvaryum balığı dağıtmak olduğunu aktaran Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürü Serhat Enyüce, “Otizmli kardeşlerimizle yapılan çalışmalar, hayvanlarla yapılan terapilerin çok etkili olduğunu biliyoruz. Bunun için ilk dağıtım yeri olarak burayı seçtik. Burada 88 balık dağıttık. Bu uygulamanın çocuklarımızda hayvan sevgisini ve sorumluluk duygusunu arttıracağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise, Kastamonu Üniversitesi öğretim üyesi elemanlarınca oluşturulan balıkların böylesine güzel işlerde kullanılmasının kendilerine ayrı bir mutluluk verdiğini söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından Hüseyin Üster Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nde eğitim ve öğrenim gören 88 otistik çocuğu emniyet güçleri tarafından akvaryum balığı dağıtıldı. Ardından öğrenciler tarafından yapılan el becerileriyle oluşturdukları eserler incelendi 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P