Dershaneler için kritik yılbaşı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren SBS’yi kaldıracaklarını yineledi, Dinçer, internette yürütülen kampanyalara rağmen, dershanelerin önümüzdeki yıl kapatılması için hukuki ve diğer boyutlarının araştırılmasının yılbaşında tamamlanacağını söyledi.

GÜNCEL 16.11.2012, 09:50 19.11.2012, 09:52
Dershaneler için kritik yılbaşı

 Dinçer, “Sınavı kaldırırsak liseye geçen çocukların kendi kabiliyetlerine ve arzularına uygun eğitimi nasıl alacaklarını çözümlememiz gerekiyor. Fen veya Anadolu liselerine gitmeyecekse o çocukların bulundukları yerde bunu alabilecek imkanı vermek gerekiyor” dedi.

SBS’yi etkileyen ve şişirilen okul puanları konusunda da Dinçer, “Özellikle bütünüyle yüksek not veren okulların puanlarının bir istatistiki yöntemle normalleşebilir. Bu konuda müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

“DERSHANE SEKTÖRÜ DARALIYOR”

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Türkiye’de Hayat Boyu Piabet Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi, Uluslararası Hayat Boyu Öğrenme Konferansı” öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dinçer şunları söyledi:

'Dershanelerle ilgili bu işin iktisadi, eğitim ve hukuk boyutu var. 3894 dershane var. Son 2,5 yıllık süresinde 360 dershane kapandı. Giderek o sektörde daralma var. Doğrudan SBS’ye hazırlayan dershane sayısı 800 civarında. SBS’yi kaldırırsak ya başka hizmet vermeye başlayacak, ya da piyasadan çıkacak. Ortaöğretim programlarını ders miktarı ve içeriklerini gözden geçiriyoruz. Talebin olduğu yerde arz olacak. Bizim için öncelikli olan talebin daraltılmasıdır. Hukuki tarafı ile ilgili henüz karar vermedik, tartışıyoruz. Karşımızda tek tip dershane yok. Sürücü kursları, İngilizce hazırlık, KPSS ve TUS gibi sınavları yapanlar var. Birden çok tür dershane var. Bunların her birisinin durumu göz önüne alarak hukuki düzenleme yapmak gerekiyor, tartışıyoruz. Ayrıca toplumu rahatsız etmeden, dershane mağdur etmeden bir formül bulacağız.' dedi.
"BAŞBAKANIN ÖNGÖRDÜĞÜ TARİH BİZİM İÇİN HEDEF TARİHTİR"

'Sorun imtihan değil, önceki eğitim sistemini ve çocuğun bütün hayatını etkiliyor olması' diyen Dinçer şöyle devam etti:
"Öğretmen ve idari personelle 68 bin kişi çalışıyor. Başbakanın öngördüğü tarih bizim için hedef tarihtir. Başbakanın söyledikleri ile benim söylediklerim arasında bir fark yok. Onunla ilgili ayrıntılı meseleyi sizinle paylaşmış oluruz. Onların hepsinin kararını yıl sonuna doğru vereceğiz."

KPSS ÖĞRETMENLER İÇİN 15 ALANDA

Milli Eğitim Bakanı "KPSS öğretmenlere yönelik 15 alanda olacak. En çok ihtiyaç duyulan bilinen alanlarda olmak üzere daha kolay ölçülebilir alan imtihanı yapacağız." diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P