Deplasmanlı Üniversiteler Ligi Unilig başlıyor!

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Deplasmanlı Erkekler Üniversiteler Ligi 8 Mart 2013 Cuma günü oynanacak maçlarla başlayacak.

GÜNCEL 20.02.2013, 16:09 20.02.2013, 19:13
Deplasmanlı Üniversiteler Ligi Unilig başlıyor!

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 19 takımın mücadele edeceği Unilig'de maçların 5 grupta, çift devreli lig usulüne göre oynanacağı ve gruplarında birinci olacak 5 takım ile birlikte en iyi ikinci 3 takımın final grubunda mücadele edeceği bildirildi. 

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından bu yıl organize edilecek olan Deplasmanlı Erkekler Üniversiteler Ligi’nde heyecan 8 Mart 2013 Cuma günü başlayacak. 

Kadınlar kategorisinde ise Mayıs ayı içerisinde daha sonra belirlenecek bir tarihte final grubu maçları düzenlenecek. Bu grupta Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ankara TOBB Üniversitesi, Edirne Trakya Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi mücadele edecek. 

Bu yıl 19 takımın mücadele edeceği Deplasmanlı Erkekler Üniversiteler Ligi’nde 5 grupta çift devreli lig usulüne göre oynanacak maçların ardından gruplarında birinci olacak beş takım ile birlikte en iyi ikinci 3 takım final grubunda mücadele etmeye hak kazanacak. 

Deplasmanlı Erkekler Üniversiteler Ligi’nde ilk kez mücadele etmeye hazırlanan takımlardan bir kaçının yöneticilerinden ve antrenörlerinden bu yeni organizasyon ile ilgili görüşler aldık. 

Mardin Artuklu Üniversitesi Spor Şube Sorumlusu Mehmet Fidan, Deplasmanlı Erkekler Üniversiteler Basketbol Ligi’nin her açıdan çok önemli olduğuna değinerek, “Üniversiteler arasındaki kaynaşmayı ve dayanışmayı arttıracak yeni bir oluşumun içinde olmaktan dolayı mutluyuz. Bu organizasyon Türkiye genelinde eğitim alan bir çok sporcuyu bir araya getirecek ve bölgemiz için de önemli olacağını düşündüğüm spor turizmini de canlandıracak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

İzmir Katip çelebi Üniversitesi Antrenörü Özgür Kip, yeni bir üniversite olduklarının altını çizerek, “Türkiye Basketbol Federasyonu’nun organize ettiği bu lige davet almaktan ve katılmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Üniversitemiz çok yeni ve spora da çok destek veren bir felsefeye sahip. Bu noktadan hareketle birkaç aya yayılan, deplasmanlı bir lig ortamında mücadele etmeyi heyecanla bekliyoruz. Her açıdan çok olumlu ve faydalı bir lig düzenleneceğini düşünüyorum” diye konuştu. 

Bingöl Üniversitesi Spor Şube Sorumlusu Recep Demirel, gençlerin böyle üst düzey bir organizasyonun içinde olacakları için memnun olduklarını belirterek, “Üniversitelerimizdeki gençlere eğitimin yanında spor alışkanlığı kazandırmak bizim hedeflerimiz arasında. Bu nedenle sadece basketbolda değil tüm branşlarda öğrencilerimizi böyle organizasyonların içine çekmeye çalışıyoruz. Bu konuya üniversite yönetimimiz gerçekten büyük hassasiyet gösteriyor . Basketbolun heyecanını ilimize ve üniversitemize taşıyacak olmanın mutluluğu içindeyiz ve sadece takımda forma giyecek sporcularla değil takımlarını destekleyecek diğer öğrencilerle de maçlarda farklı atmosferler yaşayacağız” dedi. 

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Spor Şube Sorumlusu İsmail Dehri, illerinde bu organizasyon sayesinde basketbolun heyecanını yaşayacaklarını belirterek, “İlk olarak bu organizasyonu fikir olarak hayata geçiren, düzenleyen ve destekleyen tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum. Bizim gibi illerde sporun yaygınlaştırılması için bu organizasyonu çok önemli buluyorum. İlk kez katılacağımız bu mücadele bizim için çok farklı bir renk olacak. Gerçekten çok heyecanlıyız. Umarım gelecek yıllarda daha da büyüyerek istikrarlı bir şekilde bu organizasyon Türkiye geneline yayılır” şeklinde görüş bildirdi. 

Korkut Ata Üniversitesi’nin Antrenörü Feyza Acer ise mutlu olduklarını dile getirerek, “Bu bizim için çok güzel bir şans. Yeni bir üniversitenin yeni bir takımı olarak Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ilk kez düzenleyeceği bu organizasyonda yer alacağız. Her açıdan bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu. 


Deplasmanlı Erkekler Üniversiteler Ligi grupları şu şekilde; 
A GRUBU

SABANCI ÜNİVERSİTESİ ( İSTANBUL )
YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ( İSTANBUL )
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ

B GRUBU
TOBB ÜNİVERSİTESİ(ANKARA)
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
T. ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ( ANKARA )

C GRUBU
İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ ( AĞRI )
DİCLE ÜNİVERSİTESİ ( DİYARBAKIR )
EREN ÜNİVERSİTESİ ( BİTLİS )
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ

D GRUBU
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ( OSMANİYE )
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ

E GRUBU
18 MART ÜNİVERSİTESİ ( ÇANAKKALE )
M.AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ( BURDUR )
KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ (İZMİR )
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ( EDİRNE )


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
hafif yağmur
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:33
Güneş 06:07
Öğle 13:08
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P