Çankaya'da İtalyan öğrencilere staj olanağı

Çankaya Belediyesi, ‘Leonardo da Vinci Programı’ ile gelen İtalyan öğrencilere staj olanağı sağladı.

GÜNCEL 19.02.2013, 00:12 19.02.2013, 00:21
Çankaya'da İtalyan öğrencilere staj olanağı

Uluslararası çalışmalara da destek olan Çankaya Belediyesi, ‘Leonardo da Vinci Programı’ kapsamında Türkiye’ye gelen İtalyan öğrencilere staj olanağı sağladı.

Çankaya Belediyesi, Avrupa Birliği'ne üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik anadolucasino politikalarını geliştirmek amacıyla kurulmuş olan ‘Leonardo da Vinci Programı’na destek veriyor.

Projenin ortaklarından olan İtalya’dan gelen on stajyer öğrenci, Çankaya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler ile Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün yanı sıra, Sosyal Projeler Merkezi, Maltepe Toplumsal Dayanışma Merkezi, İmar A.Ş ve Ç’engel Atölye’de deneyim sahibi oluyor.

Ülkelerinde, ekonomi, psikoloji, çevre bilimi, dil bilimi, mimarlık, teknik ticaret gibi alanların öğrencisi olan stajyerlerin çalışma alanları, mesleki ilgilerine göre belirlendi. Öğrencilerin Şubat 2013’de başlayan stajları, Nisan 2013 sonuna kadar sürecek.

ÜLKELER ARASI İŞBİRLİĞİ

Proje, ülkeler arası iş birliği yoluyla, mesleki eğitim sistemleri ve uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, bireylerin bilgi, beceri ve yeterliklerinin artırılmasını, yeniliklerin teşvik edilmesini hedefliyor.

Katılımcıların staj programları kapsamında, ofis yönetimi ve gerekli kurallar, politikalar ve prosedürlerle ilgili bilgi sahibi olması, takım çalışması, iletişim becerileri, planlama-organizasyon gibi alanlarda yetkinlik kazanması amaçlanıyor. Stajyerlerin haftalık 30 saatlik bir çalışma programı bulunuyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:40
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P