Başbakan öğretmenlerle ilgili müjde verecek

Arınç: "Başbakan, grup toplantısında öğretmenlerle ilgili müjde verecek" dedi.

GÜNCEL 12.02.2013, 06:58 12.02.2013, 11:09
Başbakan öğretmenlerle ilgili müjde verecek

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın (12.02.2013) TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda öğretmenlerle ilgili bir matadorbet müjde açıklayacağını söyledi. Arınç, Şubat ayında il dışı eş durumundan öğretmen atamalarının tamamlandığını, il içi atamaların da tamamlanacağını kaydetti.

Bakanlar Kurulu sonrasında basın toplantısı düzenleyen Arınç, 5 bakanın kurul toplantısında sunum yaptığını açıkladı. Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AB Bakanı Egemen Bağış ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın ayrı ayrı sunum yaptıklarını belirtti.

Arınç, ilk olarak Adalet Bakanı Ergin'in, 2012'deki referandumla anayasaya giren kişisel verilerin korunması ile ilgili kanundaki değişiklik ile ilgili bilgi verdiğini ve bu değişikliğin olumlu karşılandığını söyledi. Ancak Arınç, bazı konuların gözden geçirileceğini, taslak üzerinde çalışmalar devam edeceğini kaydetti.

Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da AFAD'ın çalışmaları hakkında sunum yaptığını kaydetti. Arıç, sunumda AFAD başkanının da yer aldığını aktardı.

Bakan Fatma Şahin'in ise özellikle şehit aileleri, gazi ve engelli vatandaşlar ile 65 yaşı üzerinde olan vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz faydalanmaları konusunda bir sunum yaptığını belirten Arınç, Bakan Egemen Bağış'ın da AB süreci konusunda Bakanlar Kurulu'na bilgi sunduğunu aktardı.

Arınç, ayrıca, geçen hafta üç AB ülkesini ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, buradaki temasları konusunda bilgi verdiğini söyledi.

"İl dışı atamalar tamam sıra il içi atamalarda"

Son olarak, Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın sunum yaptığını söyleyen Arınç, Bakan'ın Şubat ayı içindeki eş durumu atamaları konusunda bilgi verdiğini söyledi.

İl dışı atamalaların tamamlandığını söyleyen Arınç, il içi eş durumu atamalarının da tamamlanacağını belirtti.

"Başbakan öğretmenlere bir müjde verecek"

Okullarda süt dağıtımı uygulamasının da devam edeceğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Arınç, ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın yarınki (12.02.2013) grup toplantısında öğretmenlerle ilgili bir müjdeyi açıklayacağını söyledi.

Arınç, "Öğretmen adaylarımız için müjdeli bazı hususlar var. Sanıyorum ki Sayın Başbakanımız grup toplantımızda bu konularla ayrıntılı bilgililer vermiş olacak" dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P