Bakan Nabi Avcı, öğrenci bilgilerinin internete sızdırılması iddialarına yönelik olarak inceleme başlatıldığını açıkladı.

Bakan Nabi Avcı, öğrenci bilgilerinin internete sızdırılması iddialarına yönelik olarak inceleme başlatıldığını açıkladı.

GÜNCEL 22.08.2013, 16:54 22.08.2013, 17:00
Bakan Nabi Avcı, öğrenci bilgilerinin internete sızdırılması iddialarına yönelik olarak inceleme başlatıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Slovak mevkidaşı ile görüşme sonrasında gazetecilerin gündeme yönelik sorularını yanıtladı. Kız ve erkek çocuklarıyla ilgili velilere ayrımcı SMS gönderilmesi ve liselilerin e-okul sistemine kayıtlı kişisel bilgilerinin internete sızdırılması hakkında konuşan Bakan Avcı her iki konuda da inceleme başlatıldığını açıkladı.

Bakan Avcı iddialara yönelik şunları söyledi: “Her iki konuda da inceleme başlattık. Bu haberler ne kadar doğru ve altında ne var onların hepsini o inceleme sonunda sizlerle paylaşırız. Ama inceleme başlattık. Bir tanesi 8383 hattından. Aslında o ilgili firma ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan bir protokole göre, öğrenci velilerini daha çok öğrencinin, okula gelip gelmediğini takip etmek ve diyelim gelmediyse okul yönetimi tarafından velinin bilgilendirilmesi gibi enformatik amaçlarla yapılmış bir düzenleme iken ilgili firma, bu konuda zaman zaman yine öğrenci ve velileri bilgilendirdiğini düşündüğü mesajları o hat üzerinden velilere ulaştırıyormuş. Şimdi okullar tatil olduğu için anlaşılan gerekli enformatik bilgi mesajları üretememişler ve kendilerine göre birtakım pedogojik olduğunu düşündükleri ama tartışılabilir nitelikte mesajlar göndermişler. Onunla ilgili bu tür mesajların Milli Eğitim Bakanlığı’nın bilgisi dışında gönderilmemesi gerektiğini, gönderenlerin sorumluluğunu kendilerine hatırlattık. Diğer konuyla ilgili olarak da olayın sorumlularını bulmak ve gereğini yapmak üzere soruşturma başlattık.”

Turizm ve otelcilik öğrencileri Slovakya’da staj yapabilecek

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bakanlık merkez binada Slovakya Eğitim, Bilim, Araştırma ve Spor Bakanı Dusan Caploviç ile bir araya geldi. Bakan Avcı, iki ülke arasında eğitim işbirliklerine değindi. Öğrencilerin her iki ülkede staj yapabileceğini anlatan Bakan Avcı şöyle konuştu:

“Gündeme gelen özellikle turizm ve otelcilik okulları arasında da çok verimli bir iş birliği potansiyeli olduğu noktasından hareketle inşallah çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp, özellikle hidroterapi merkezlerinde ve benzer kurumlarda görev alacak turizm ve otelcilik öğrencilerimizin Slovakya’da, Slovakyalı öğrencilerin de Türkiye’de staj yapmalarını sağlamış olacağız. Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi ile yaptıkları çalışmaları Eskişehirde kurulması düşünülen Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesine de katkıda bulunmak konusunda bir ön görüşme yapmış olduk”

Bakan Avcı, Caploviç ile daha önce Helsinki’deki bakanlar toplantısında verimli bir görüşme yaptıklarını değinerek, Helsinki’de başlatılan dialoğu daha ileriye taşıma imkanı bulduklarını dile getirdi. Avcı, Bakanlar Kurulunda imzalanan ve cumhurbaşkanı tarafından onaylanan kararname ile Slovakya-Türkiye arasındaki vize rejiminin serbestleştirilmiş olduğunu bildirdi. Slovakya’nın da en kısa zamanda vizelerle İlgili düzenleme yapacağını açıkladığına işaret eden Bakan Avcı, şöyle devam etti:

“Dolayısıyla ülkeler ve vatandaşlarımız arasında daha yakın ve sıcak işbirliği için yollar biraz daha açılmış oldu. Bu Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizi özellikle ilgilendiriyor. Çünkü özellikle Erasmus gibi uluslararası değişim programları çerçevesinde Slovakya’ya gidecek öğrencilerimiz daha önce bazı vize problemleri yaşayabiliyorlardı. İnşallah bundan sonra öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, bilim adamlarımız, akademisyenlerimiz, sanatçılarımız ve de bütün vatandaşlarımız Slovakya’ya daha rahatça gidip gelebilecekler. Böylece en azından eğitim, bilim ve kültür alanındaki ilişkilerimiz çok daha artacak.”

"Yakın hissettiğim partner Türkiye"

Slovakya Eğitim, Bilim, Araştırma ve Spor Bakanı Dusan Caploviç ise eğitim konusunda öğrenci değiştirmek ve ilişkileri güçlendirmek açısından ilerleyen dönemde güzel bir etap olduğunu söyledi. Bakan Caploviç, Avrpa Birliği dışındaki ülkeler arasında ilk önce bilim, teknoloji ve eğitim konusunda partner olarak Türkiye’yi düşündüğünü dile getirdi.
İki bakanlık arasında hazırlanan anlaşma sonuçlandığı takdirde ve vizelerin kalkmasıyla eğitim konusunda daha hızlı bir birleşme olacağını düşündüğünü ifade eden Bakan Caploviç, şöyle devam etti:
“2 ülke arasındaki Erasmus sözleşmelerini daha da fazlalaştırmayı umuyorum. 2013-2016 yıllarını kapsayacak sözleşmeyi bugün bakanıma da söylediğim gibi kendisini mayıs ayında Slovakya’ya davet etmiştim. O zamana kadar da umarım bu iki bakanlık arasındaki sözleşmeyi de bitirebilirsek o zaman iki devlet arasındaki eğitim, bilim ve teknoloji alanında daha da ilerleme kaydedeceğiz. Ayrıca hidroterapi merkezlerindeki çalışacak elemanlarının daha da profesyonel olması için meslek yüksek okullarının öğrenci değişimine de gidebileceğimizi ve böylece 2 ülke açısından bu konudaki daha uzman personel yetiştireceğimizi düşünüyorum.”
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P