Bakan Dinçer: Fatih Projesi devrim niteliğinde bir adımdır

Bakan Dinçer, 'Eğitim ve öğretimin niteliğini arttırmak ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla başlattığımız Fatih Projesi devrim niteliğinde bir adımdır.'

GÜNCEL 16.11.2012, 10:41 16.11.2012, 11:29
Bakan Dinçer: Fatih Projesi devrim niteliğinde bir adımdır

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, tüm eğitim-öğretim sisteminin gözden geçirildiğini söyledi. Bakan Dinçer, "Eğitim ve öğretimin niteliğini arttırmak ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla başlattığımız Fatih Projesi devrim niteliğinde bir adımdır." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Darüşşafaka Cemiyeti'nin 150. kuruluş yılı kutlamalarına katıldı. Burada bir konuşma yapan Dinçer, mevcut eğitim sisteminin baştan sona gözden geçirildiğini ifade etti. Fatih Projesi'nin devrim niteliğinde bir adım olduğunu anlatan Dinçer, "Fatih Projesi bir taraftan gençlerimizi bilgi teknoloji ve dünyayla buluşturacak imkanlar içerirken, bir taraftan da fırsat eşitliğine ve eğitimde kalitenin arttırılmasına büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

Dinçer, Fatih Projesi'nin tüm okullara yaygınlaştırılmasını başardıklarında Türkiye'nin en ücra Casinomaxi köşesindeki bir çocukla, en çok itibar gören, kaliteli olduğu düşünülen okuldaki çocuğun arasındaki farkın oldukça kısalacağını söyledi.

Hükümet olarak nitelikli ve donanımlı bireylerin yetiştirilmesine uygun eğitim imkanlarını yaygınlaştırmaya çalıştıklarının altını çizen Bakan Dinçer, "Bu yıl ulaştığımız nokta itibariyle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde norm kadrolarımıza göre öğretmen doluluk oranımız yüzde 92'ye çıktı. Diğer bölgelerimizde ise yine norm kadrolarına göre atanmış öğretmelerin doluluk oranları yüzde 85 civarında oldu." açıklamalarında bulundu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P