Bakan Avcı'dan Son SBS Açıklamaları

Avcı, SBS'nin yerine yeni bir sınav getirmeyeceklerini söyledi.

GÜNCEL 13.08.2013, 16:50 19.08.2013, 11:53
Bakan Avcı'dan Son SBS Açıklamaları

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ortaokuldan liseye geçiş sınavı olan SBS üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Avcı, SBS'nin yerine getirilecek uygulamaya ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Öğrencilerle, öğretmenlerle, velilerle toplantılar düzenlediklerini ve bu toplantıların sonuncusunun da İstanbul'da gerçekleştirildiğini hatırlatan Avcı, "Bu toplantılarda hem geçmiş uygulamalarımızı hem de çözüm önerilerimizi konuşuyoruz" dedi. 

"Öğrencilerin önündeki 4 yılı etkileyecek tek bir sınav koymama kararlılığımız sürüyor" diyen Avcı, "Öğrencilerimizin yıl içerisinde girdikleri belli sınavları daha denetimli yaparak, bunların liseye geçişte kullanılmasını istiyoruz. SBS'nin yerine yeni sınavlar icat etmiyoruz. Belli derslerden, bazılarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetimi, gözetimi ve değerlendirmesinde yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

28 ŞUBAT MAĞDURU ÖĞRETMENLERE MÜJDE

Bakan Avcı, 28 Şubat mağduru öğretmenlere de müjdeyi verdi. Avcı, "O dönemde mağdur edilmiş olan, haksızlığa uğramış olan, mesleklerini icra edemez duruma düşürülmüş olan öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız tekrar görevlerine başlayabilecekler. Bu çerçevede göreve dönmüş olan bin 800'ün üzerinde öğretmenimiz ve çalışanımız vardı zaten, bir o kadar daha muhtemelen çıkabilir" dedi. 
28 Şubat mağduru memurların yeniden devlet kadrolarına atanmasını öngören yasal düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmişti. 

DERSHANELER 2014-2015'TE KAPATILABİLİR

Dershanelerin kapatılmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Avcı, bunun için yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Avcı, Meclisin tatili bitince gereken çalışmayı yapacaklarını belirten Avcı, dershanelerin özel okula dönüştürülmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Avcı, gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından 2014-2015 eğitim öğretim yılında kapatılabileceğini söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
20°
hafif yağmur
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P