Bakan AVCI'dan LYS Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Merkezi'ne mitinglerle ilgili sınav takvimi çakışmasını söyledik. Saatler ona göre ayarlandı" dedi.

GÜNCEL 13.06.2013, 09:34 13.06.2013, 09:38
Bakan AVCI'dan LYS Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mersin scort, Meclis Genel Kurulu'nda Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 3. maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı, eş durumundan atamalara ilişkin soruya, "Aritmetik olarak bütün öğretmenlerin eş durumu taleplerini karşılamamız fiilen mümkün değil" diyerek şöyle dedi:


"Eş durumu atamaları yılda bir kere yapılıyor ama istisna olarak Şubat'ta da yaptık. Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye'nin en büyük kamu kuruluşu. Öğretmenlerimizin en çok içli dışlı olduğu kurum evlilikler yönünden Silahlı Kuvvetlerimiz. Yani öğretmenlerimiz en çok askerlerle, askerlerle de en çok öğretmenlerimizle evliler. Eş durumundan eşleri bir araya getirmek gerektiği zaman en çok bu iki kesim karşımıza geliyor. Her iki kesimin de görevlendirilebilme şartları sınırlı. Bir defa böyle bir sıkıntımız var.

Aritmetik olarak bütün öğretmenlerin eş durumu taleplerini karşılamamız fiilen mümkün değil. Öğretmenlerimizin eş durumundan tayin taleplerinin tümünü rasyonel biçimde karşılamamız mümkün değil."

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in, "15-16 Haziran'da üniversiteye giriş sınavı yapılacak. Aynı günlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ankara ve İstanbul mitingleri de var. Aileler ciddi endişe duymaktalar. Sizin bu konuda hükümete mitinglerle ilgili bir uyarınız oldu mu?" sorusuna Milli Eğitim Bakanı şu yanıtı verdi:

"Mitingler ile ilgili olarak bu konuda biz hem ÖSYM hem Milli Eğitim Bakanlığı AK Parti Genel Merkezi'ne bu mitinglerle ilgili sınav takvimi çakışmasını söyledik. Saatler ona göre ayarlandı. Sınav Cumartesi günü sabah 10'da başlıyor, 12.15'te bitiyor. Ankara'daki miting 17'de. Dolayısıyla Ankara'da ciddi bir sorun görünmüyor. Pazar günü sabahtan ve öğleden sonra iki sınav var. Öğleden sonraki sınav 16'da bitiyor. İstanbul'daki miting 17.30'da başlıyor. Yani öyle bir ayarlama yapıldı."

Milli Eğitim Bakanı, "Okullarda sınıflardan Gençliğe Hitabe'nin kaldırıldığı iddiası doğru değil, böyle bir şey yok" diye de ekledi
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P