Bakan Avcı ders zilini çaldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Etimesgut Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda düzenlenen 2013-2014 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı.

GÜNCEL 16.09.2013, 16:07 17.09.2013, 13:09
Bakan Avcı ders zilini çaldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Etimesgut Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda düzenlenen 2013-2014 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı.

Törene Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'de katıldı. 2013-2014 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Bakan Avcı, “Bu eğitim-öğretim yılına yaklaşık 61 bin 600 kurumda, 550 bin derslikte, 16 milyon öğrencimiz ve 870 bin öğretmenimizle merhaba diyoruz.

Gerçekten de insanda büyük bir coşku ve heyecan uyandıran başlangıcın sadece çocuklarımızın geleceğine dönük umutlarını değil, ailelerimizin umutlarını eğitim camiasının umutlarını ve elbette ülkemizin geleceğe dönük umutlarını barındırdığını belirtmeliyim. Hepimiz bu umutla yeni bir yıla başlıyoruz” diye konuştu.
Konuşmasını çocuk edebiyatının usta kalemlerinden biri olan Cahit Zarifoğlu'nun adını taşıyan bir okulda yapmaktan ayrıca mutluluk duyduğunu ifade eden Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sizlere bu eğitim öğretim yılında ilk mesajım kitap okumanın hayatımızdaki önemi ve anlamı üzerine olsun istiyorum. Tıpkı iyi bir okul gibi, iyi bir kitabında hayatımızda kendinizi ifade etme tarzınızda, ufkunuzun genişlemesi ve zihninizin özgürleşmesindeki etkilerini belki çok sonra fark edeceksiniz. Bu yüzden kitapları yanı başınızdan hiç eksik etmeyin.

Okuma öğrenme arzunuzu, sevginizi, heyecanınızı hiç yitirmeyin. Her birimiz ilgi ve yeteneklerimizi okul yıllarında geliştirecek bilgi beceri sahibi olacak ve emeklerimizin boşa gitmediğini başarılarımızla ortaya koyacaksınız. Buna yürekten inanıyorum. Ülkemizin geleceğe dönük hayallerinin ve hedeflerinin bilgi beceri ve değer sahibi yetişmiş insanlara bağlı olduğunu biliyoruz. Sizleri çağın gereklerine göre yetiştirmek için devlet, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, hayırseverlerimiz ele ele verip sağlık, güvenlik ve mutluluk içinde eğitiminizi sürdürebileceğiniz ortamların oluşturulması çabası içerisindeyiz. Sizlerin hem kendi hayatlarınızı ve dünyanızı hem de Türkiye'yi daha güzel yarınlara taşıyacak özelliklerle donanmanız en büyük arzumuz.”

Okuldaki ve trafikteki can güvenliğinin sağlanmasının büyük önem arz ettiğini söyleyen Avcı, bu amaçla İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün katılımıyla bir çalıştay düzenlediklerini ifade etti.. Trafikteki tehlikelere karşı özellikle temel eğitim öğrencilerinin güvenliğini nasıl sağlanabileceğini derinlemesine ele aldıklarını kaydeden Avcı, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğrenci servislerindeki güvenliğin arttırılması amacıyla servislere standart getirilmesi üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bu kapsamda servis şoförü ve rehber personeli eğitimlerinin en üst düzeye çıkarılmasını ve araçların temiz, tertipli olması konusunda farkındalığın arttırılması ve engelli öğrencilerimiz için uygun servisler ve görevli personel konusunda düzenlemeler yapılması başlıklarına azemi önem veriyoruz. Öğrencilerimizden özellikle rica ediyorum. Güvenliğiniz için emniyet kemerlerinizi takmayı lütfen ihmal etmeyin” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere seslenen Avcı, öğrencilerin başarısı ve mutluluğunda, okulu sevmesinde öğretmenlerin büyük etkiye sahip olduğunu belirterek, “Eğitimin temel taşı ve en önemli unsuru olarak gördüğümüz siz öğretmenlerimizin varlığı aydınlık yarınlarımız için bize güven veriyor” dedi.

Konuşmaların ardından 2013-1014 Eğitim-Öğretim yılı anısına Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya açılış zilini takdim etti. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı ilk ders zilini çalan Nabi Avcı, öğrencilere yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diledi. Okul zilinin çalınmasının ardından Bakan Avcı, sınıfları gezdi.

Bakan Avcı, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Güvenliği Platformu tarafından öğrenci servis kurallarının temsili gösterimi ve velilere-öğrencilere yönelik olarak 'Emniyet Kemeri Simülatörü' uygulamasını inceledi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P